• 瀏覽: 6,061
  • 回覆: 13
+2
中國外交部網站10月30日公布,外交部發言人汪文斌就歐盟機構兩主席關於立陶宛涉台問題覆信部分歐洲議員答記者提問稱,中方堅決反對台當局在國際上

立陶宛今次以為有歐盟撐,膽生毛了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/695007/歐盟撐台灣與立陶宛互設代表處-北京稱反對建交國與台官方往來

歐盟自己唔做
推傻仔去死  

中方講明一切後果自負立陶魚總統到時不要那麼氣憤接受現實呵

除咗反對之外、強國仲可以做乜?

歐盟自己就唔夠膽

引用:
原帖由 麻醉 於 2021-10-30 06:08 PM 發表
2年前班黑暴都以為中央唔敢出手越玩越大,結果玩出火而家唔係走佬就坐監

引用:
原帖由 莊仔 於 2021-10-30 06:46 PM 發表

2年前班黑暴都以為中央唔敢出手越玩越大,結果玩出火而家唔係走佬就坐監
呆彎結局都係一樣,以為美國佬好撚把炮,結果係點香港有辦你睇。

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-10-30 06:49 PM 發表

呆彎結局都係一樣,以為美國佬好撚把炮,結果係點香港有辦你睇。
消滅完西藏、新疆、香港
自然到台灣、東南亞、印度、澳洲
70年前美國韓戰慘敗之後
已經注定阻止唔到中國統一地球

引用:
原帖由 1813sleep 於 2021-10-30 06:54 PM 發表

消滅完西藏、新疆、香港
自然到台灣、東南亞、印度、澳洲
70年前美國韓戰慘敗之後
已經注定阻止唔到中國統一地球
即管笑啦

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-30 05:56 PM 發表
歐盟自己唔做
推傻仔去死  
大部分歐盟國家有腦。
只有個別小國發癲學老美玩台灣牌。

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-10-30 06:49 PM 發表

遲下兩個大國傾掂數,民進黨可以哭了。

引用:
原帖由 麻醉 於 2021-10-30 18:08 發表
師兄都幾on9下喎,立國之前吐緊苦水話中國唔應該咁做,咁立國點解會吐苦水呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]