• 瀏覽: 55,914
  • 回覆: 195
+3
引用:
原帖由 siuchungyu 於 2021-10-28 10:02 PM 發表
好多黃屎喺香討玩分化離間計,又屌建制派又屌林鄭
明顯啦
黃屍心術不正

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-10-28 10:46 PM 發表
咁人地老細係大陸,唔鬧你地唔通鬧老細呀?
點解你會用老細形容  中央政府?  呢個名稱  你諗出來架?

分裂國家革命暴動期間
除了警隊,有誰敢正面與漢奸作對及支持警察
阿爺已心中有數

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-10-28 08:22 PM 發表
建制內有不同陣營, 不時有內鬨, 導致錯漏百出, 也未能顧存大體。
大和解啦,民建聯都唔支持佢,想連任真係有難度。
果一餐半餐咁少野,高官人工幾多,自己收工去食到夠都得啦,何必勞氣呢。😀

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-10-28 09:15 PM 發表
當時唔覺得林鄭好撐警隊。
係"重來"!

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2021-10-28 08:09 PM 發表
這次我幫林鄭了,當時風聲鶴唳,老嗨都要撐警隊,建制仲要求獨立調查警方,實在是豬隊友。
所謂建制咪又係為個人同背後利益辦事,唯一同犯民不同,只係唔敢反共,曱甴朗件無港徽黑衣,李胃鯨竟然公開叫黨友道歉

屈小姐都好有問題! cia  制做藍黃 就係想你2隻手掌拍得響  有對立面!  你重幫手分建制非建制?  代議士  代表市民   點解吾直指那人係服務政黨及自己利益?  例如  難民之父令香港每年 損失十幾億! 咁你又將佢分割?

引用:
原帖由 MHKIE 於 2021-10-28 09:52 PM 發表
當時只有中央政府大力支持警隊,在內地架起大型告示牌支持;特區政府和建制派有幾支持,大家心照。
你講得對, 係事實!

人怕死無問題, 天性來.
但長頭草, 只顧自己利益...等等的假建制派, 為官避事平生恥...那些就正仆X

林鄭 同 屈小姐, 二人係黑暴時都有出過力係事實,
有時睇法唔同都好正常, 各有道理. 求同存異就最好.

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2021-10-28 08:17 PM 發表

建制~....? 你又知邊個~...? 偽建制~田北辰~條美國針呀~.....
田氏兩兄弟~.....毒過毒果,邪過肥黎~.....
19年時最廢係林鄭班底嗰堆行政會議成員
全部都係縮頭烏龜
建制反而食死貓揹黑鑊兼被瘋狂抹黑襲擊
因為林鄭推逃犯修訂條例時完全冇同建制商討過
同三隧分流議案一樣
林鄭從頭到尾都親反對派所以刻意唔同建制議政

引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-10-28 11:04 PM 發表

19年時最廢係林鄭班底嗰堆行政會議成員
全部都係縮頭烏龜
建制反而食死貓揹黑鑊兼被瘋狂抹黑襲擊
因為林鄭推逃犯修訂條例時完全冇同建制商討過
同三隧分流議案一樣
林鄭從頭到尾都親反對派所以刻意唔同建制議政
上任第一時間討好犯民就知佢靠唔著

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-10-28 11:10 PM 發表

上任第一時間討好犯民就知佢靠唔著
選特首前反對派有捧佢踩cy
佢以為班漢奸真心而報答反對派
行會成員中唔少都係以親民主自居同貪曾一樣極之討厭

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-10-28 07:58 PM 發表
建制派在政治問題上如果未清楚北京的睇法就不要咁快發表個人意見。89年已經撞了一次板,宜家年年接近6月就有人把他們當年的言論找出來。
根本都唔使睇,睇咩鬼阿爺面色?係人都知唔應該成立咩調查委員會,調咩?單係調查警隊?咪黐線啦,執法咋,要調查就要全面調查,調查每個部門、社會階層所扮演的角色,唔係單單調查警隊。
支持的建制,只係牆邊草,想食兩家茶禮,一來不得失阿爺,二來不得失選民,保隌自己的政治利益。
唔講其他,單係建制姓李嗰個女人,響奧運黑衫事件中嘅談話,就經司馬昭之心了。

林鄭忽然咁有底氣小班忠誠廢物, 背後定有跟據... 

狗咬狗

引用:
原帖由 十二月田猛臣 於 2021-10-28 11:25 PM 發表
狗咬狗
其實咁係好事,不能只得一種聲音。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]