• 瀏覽: 22,313
  • 回覆: 115
美國前總統特朗普去年8月政治打壓中國企業,試圖封殺眾多華人使用的手機通訊應用程式微信(WeChat)。為維護美國華人使用微信的正當權利,美國微信用戶聯合會(USWUA)應運而生,向法院起訴特朗普政府並取得勝利,法院多次阻止微信下架令生效。拜登政府今年6月撤銷了微信禁令。經歷數月的談判,USWUA與美司法部上周達成協議,美國政府同意補償90萬美元(約702萬港元)律師費。USWUA發起人之一朱可亮律師27日接受《大公報》採訪時表示,此次訴訟獲得了美國主流社會的廣泛支持,是一次載入華人維權歷史的案例。

中國企業絕對要為無理政治打壓作出維權行動,再加上有大量用戶支持必會得勝的

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202110/28/AP6179e873e4b0c0f6bc9224f7.html

慎思守法 遠離暴行
萬般帶不走 唯有業隨身
賠90萬律師費咁少。

從來只見西方國家壓制他國!
何來自由一說?

多行不義必自斃

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-10-28 11:57 AM 發表
賠90萬律師費咁少。
係啦 !
美國政府補償90萬美元
(約702萬港元)律師費
實在係太少囉 !   

這只是中國開出的 "糾錯清單" 其中一個項目而已... 
看來拜登很急了... 

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-10-28 11:57 AM 發表
賠90萬律師費咁少。
微信輸L左肯定要賠天文數字訴頌法律費給美國邪惡極權白宮操控政府,我話既。

引用:
原帖由 冷眼旁觀 於 2021-10-28 12:17 PM 發表
美國華人就打官司都要用, 香港好多人就唔駛錢都唔用。
黃甴畜話唔用大陸嘢,但係就日日飲大陸東江水,食大陸豬肉,菜

登登又低

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-28 11:31 AM 發表
美國前總統特朗普去年8月政治打壓中國企業,試圖封殺眾多華人使用的手機通訊應用程式微信(WeChat)。為維護美國華人使用微信的正當權利,美國微信用戶聯合會(USWUA)應運而生,向法院起訴特朗普政府並取得勝利,法院多次阻止微信下架令生效。拜登政府今年6月撤銷了微信禁令。經歷數月的談判,USWUA與美司法部上周達成協議,美國政府同意補償90萬美元(約702萬港元)律師費。USWUA發起人之一朱可亮律 ...

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-28 12:20 PM 發表

係啦 !
美國政府補償90萬美元
(約702萬港元)律師費
實在係太少囉 !   
因為早已禁止有關部門執行禁制令,對用戶端冇影響,所以只賠律師費

引用:
原帖由 freddieking 於 2021-10-28 12:23 PM 發表

黃甴畜話唔用大陸嘢,但係就日日飲大陸東江水,食大陸豬肉,菜
淘寶

再證特朗普傻既。佢做既事乜都可以亂黎

引用:
賠90萬律師費咁少。
少就係少,但最重要一點,証明中國既野全都是真材實料無花無假,自己做唔到就講人地啲野係假係唔安全係騙人.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]