• 瀏覽: 22,317
  • 回覆: 115
中國唔係開始反制,微信輸九硬

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-10-28 01:45 PM 發表

咩呀,黃屍屋企用蒸餾水拖地架!一定係除非用海水。
吾好咁樣話黃人啦,佢地塭窿捐

由呢啲事就睇到,美國佬點究中國玩。 同樣嘅事,100年同都唔會喺大陸發生!

想像吓Facebook喺大陸告政府,中央人民法院判政府敗訴,賠900萬人仔?

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-10-28 11:57 AM 發表
賠90萬律師費咁少。
民主社會司法獨立人人平等, 有些人比其他人更平等, 如果係美國政府贏, 呢班提訴既人下半世都冇運行, 雖然而家都係, 不過最少唔會明刀明鎗殺佢地

大陸用唔到whatsapp
白皮豬一定要裝微信做生意

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-10-28 02:03 PM 發表
由呢啲事就睇到,美國佬點究中國玩。 同樣嘅事,100年同都唔會喺大陸發生!

想像吓Facebook喺大陸告政府,中央人民法院判政府敗訴,賠900萬人仔?

facebook成日被爆黑料就唔好提啦

題外話,我無拉黑你,你可以入我帖文回帖,但你黑左我,唔比我入你帖文回帖,算咩大道理?

尾狗又輸了

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-10-28 01:25 PM 發表
司法獨立重要性
根本唔係司法獨立, 而係大國搏奕中共發力, 所以先有孟晚舟回國, 而家又有微訊勝訴, 你問下黑人佢地在美國幾百年, 幾時感受過司法獨立

特朗普禍政手尾,不但擾亂全球政治生態,更添國與國之間 矛盾和紛爭,正一是惡魔。

如拜登,再行使特朗普的道路,美國只會在世界舞台上,自我孤僻,各國捨佢而去。

想和中國鬥,不是用這個方法,而是用令人開心快樂的印象,兵馬神將,也湧拜入美。

做劉拜,好過做項羽。

咁少

補償事小,意義事大

你叫香港曱甴情何以堪

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-28 11:31 發表
美國前總統特朗普去年8月政治打壓中國企業,試圖封殺眾多華人使用的手機通訊應用程式微信(WeChat)。為維護美國華人使用微信的正當權利,美國微信用戶聯合會(USWUA)應運而生,向法院起訴特朗普政府並取得勝利,法院多次阻止微信下架令生效。拜登政府今年6月撤銷了微信禁令。經歷數月的談判,USWUA與美司法部上周達成協議,美國政府同意補償90萬美元(約702萬港元)律師費。USWUA發起人之一朱可亮律 ...
市民得唔得維權呀得唔得呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]