• 瀏覽: 22,535
  • 回覆: 115
值得關注

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-28 11:31 AM 發表
美國前總統特朗普去年8月政治打壓中國企業,試圖封殺眾多華人使用的手機通訊應用程式微信(WeChat)。為維護美國華人使用微信的正當權利,美國微信用戶聯合會(USWUA)應運而生,向法院起訴特朗普政府並取得勝利,法院多次阻止微信下架令生效。拜登政府今年6月撤銷了微信禁令。經歷數月的談判,USWUA與美司法部上周達成協議,美國政府同意補償90萬美元(約702萬港元)律師費。USWUA發起人之一朱可亮律 ...
慘囉,民主大國又輸囉。

引用:
原帖由 冷眼旁觀 於 2021-10-28 12:17 PM 發表
美國華人就打官司都要用, 香港好多人就唔駛錢都唔用。
有需要自然會用

嘩~ 美國人在商場跌一跌都賠一千萬啦

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-10-28 12:21 PM 發表
這只是中國開出的 "糾錯清單" 其中一個項目而已... 
看來拜登很急了... 
無所謂
慢慢拖多10年8年
睇下拜登死先
定中國死先

引用:
原帖由 dtw 於 2021-10-28 12:19 PM 發表
從來只見西方國家壓制他國!
何來自由一說?
💰自由

沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-10-28 12:28 PM 發表
再證特朗普傻既。佢做既事乜都可以亂黎
美國不嬲都亂黎. 唔單止trump.
如果佢成功搞到你, 你仆直, 佢攞晒著數.
即使佢輸, 佢最多賠錢, 反正印出黎. 甚至乎當無左件事又得.
呢單野,而家只係賠90萬美元, 濕濕碎.

美國佬都儍

大家交完戲   七球散水費

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-10-28 11:31 AM 發表
美國前總統特朗普去年8月政治打壓中國企業,試圖封殺眾多華人使用的手機通訊應用程式微信(WeChat)。為維護美國華人使用微信的正當權利,美國微信用戶聯合會(USWUA)應運而生,向法院起訴特朗普政府並取得勝利,法院多次阻止微信下架令生效。拜登政府今年6月撤銷了微信禁令。經歷數月的談判,USWUA與美司法部上周達成協議,美國政府同意補償90萬美元(約702萬港元)律師費。USWUA發起人之一朱可亮律 ...

引用:
原帖由 freddieking 於 2021-10-28 12:23 PM 發表

黃甴畜話唔用大陸嘢,但係就日日飲大陸東江水,食大陸豬肉,菜
咩呀,黃屍屋企用蒸餾水拖地架!一定係除非用海水。

引用:
原帖由 blueberry0511 於 2021-10-28 12:57 PM 發表
所以祖國真強大,只有微信維權在美國,不準谷歌臉書在中國!其實不翻牆我也上不了香討! 習主席果然系能人所不能。
美國真無恥, 要求外資將server設於美國. 掉返轉, 美企想做大陸生意, 但又唔想遵守中國法律, 唔將server放在大陸境內.

銀碼太細。唉。

引用:
原帖由 freddieking 於 2021-10-28 12:23 PM 發表

黃甴畜話唔用大陸嘢,但係就日日飲大陸東江水,食大陸豬肉,菜
重去叫北姑雞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]