• 瀏覽: 25,486
  • 回覆: 224
  • 追帖: 1
又係做D唔做D
一句話無智能電話咁點
唔通會搜身咩
政府做野真係垃圾
船頭驚鬼 船尾驚賊

唔用安心出行,應該要留埋指模印,確保不會亂填。而且每次出入都整到隻手污糟,人們就會更大傾向用app了。

整個智能身份證過關機最好

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-28 11:56 AM 發表

首先我好奇想知香港還有哪間電訊商仍有2G服務提供?! 哪部智能電話可以安裝到大卡的2G sim卡?!
你不知這世上有WIFI這樣嘢 ?! 我冇電話卡也可以下載app在智能電話, 你信嗎?!
不要在此show常識下限

你連依家仲有2G卡台($34/月)都知就唔好講wifi啦...你用過2G下載到咩!

引用:
原帖由 不能輸的秘密 於 28-10-2021 11:49 發表

根本就應該全港用身分證拍卡代替 安心出行
唔得, 身份正唔識自動同資料庫比對, 少數人用OK多就唔係咁好

甲甴冇錢買智能電話點算

直頭個個用人臉識別,照吾到樣就吾比入

引用:
原帖由 粉紅色炸彈 於 2021-10-28 11:20 AM 發表

當然,但手機被搶,已經冇得入去報案報案
又講埋啲狗唔答8嘅野
點解香港咁多你呢類七頭皮?
報警比人搶手機仲要講到個受害人用手機掃安心
你真係低能嫁

你點證明佢係無智能電話先

引用:
原帖由 skirt333 於 2021-10-28 11:23 AM 發表

你講得出報案點會唔比入去呀

你撞車昏迷左夠掃唔到安心出行啦, 你會覺得白車送你去醫院都唔會推入去急症室救你?
香港就有粉紅色果堆傻七,攪亂成個香港

冇智能電話
用人面識別

引用:
原帖由 Bisous10 於 2021-10-28 11:42 AM 發表
即係條例已經作廢,個個話自己冇智能電話。
依家只係希望紙仔上面有寫明

拎消費券填資料時又有電話既???

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-10-28 12:11 PM 發表

唔得, 身份正唔識自動同資料庫比對, 少數人用OK多就唔係咁好
做到嘅...只係要花巨額整個中央系統同官方讀卡機啫.

本來用身分證就最好最方便,但又要保障私隱又驚資料外洩...

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-28 10:41 AM 發表
要填嘅表格上應該包括沒有智能電話嘅宣誓證明, 之後如發現有虛假聲明, 屬刑事罪行。
曱甴最L鐘意玩野,玩到要坐監有幾奇!🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]