• 瀏覽: 25,526
  • 回覆: 224
  • 追帖: 1
隱瞞資料,必須立法處理

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-10-29 08:17 AM 發表

已經講左豁免,阿Sir會即刻幫你登記同開快勞。咁就要將案情講清楚了,警察幫你查。千祈唔好虛報,刑事嚟~
最緊要police攞咗隻曱甴資料先

到今時今日,除咗老人家同黃蟲,我真係諗唔到點解咁怕用安心出行

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-10-28 11:12 AM 發表

噤黃人實中招,政府大樓入面周圍都係cam, 佢一拿出電話,但又寫紙仔,必中招………
唔駛提佢地, 我等緊睇來緊有幾多人比人罰5K

希望D黃人有骨氣, 可以堅持唔裝安心出行!!!

陪聽屍選擇困難症發作

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2021-10-28 10:17 AM 發表
政府早前要求進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」,惟基層市民並非一定有智能手機,除有歧視窮人之嫌,亦變相剝削市民使用

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211027/photo/bkn-20211027192447896-1027_00822_001_01b.jpg?20211027212605

政府早前要求進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」,惟基 ...
其實政府點解唔提供電子系統比佢地輸入, 並即時短信(非智能手機)確認先比入?

咩話 ? 冇手機唔洗掃出行碼 咁戇居都諗得出黎

咁不如唔好推行呢個措施啦

呢個政府真係無得救 成日搞埋啲野出黎 牌面係威係勢 骨子裡就得啖笑 

永遠招人話柄笑柄

無電話好奇呀,無電話就唔可以睇醫生,無電話就唔可以上救傷車啊。挑!!!

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-28 10:42 AM 發表

慢冇問題,愈慢愈好,最好要先去沙頭角攞表格填。
慢D好..咁佢就會覺得,幾大都要安心出行掃碼好過

引用:
原帖由 alee001 於 2021-10-28 11:09 AM 發表
有智能電話但冇上網卡(用2G)都冇用喎...
安心出行唔上網都掃到架

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-10-28 11:35 AM 發表
"無智能電話人士在進入法院時豁免使用程式"
同以前有乜分別? 冇嘢揾嘢嚟搞
好似機場...大陸地鐵咁,過X光機,有無手機,照晒出嚟,老作就入佢罪

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2021-10-28 10:17 AM 發表
政府早前要求進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」,惟基層市民並非一定有智能手機,除有歧視窮人之嫌,亦變相剝削市民使用

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211027/photo/bkn-20211027192447896-1027_00822_001_01b.jpg?20211027212605

政府早前要求進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」,惟基 ...
填紙仔咪通唔到關囉

引用:
原帖由 marykiki 於 2021-11-3 06:57 PM 發表

好似機場...大陸地鐵咁,過X光機,有無手機,照晒出嚟,老作就入佢罪
已經係冇嘢揾嘢嚟搞, 再加X光機? 啊荗果然剩係識整餅

填紙仔要即場打電話核實

那個安心行出,乘乘掃,做好我地既行程紀錄,

說不定通關的健康碼 行程碼就用佢作基礎,

安心出行無嘜點掃的話,如何有行程做到一個健康碼

沒資格做到健康碼的人就不要怨自己不能通關了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]