• 瀏覽: 30,412
  • 回覆: 127
引用:
原帖由 三碌木 於 2021-10-28 07:11 AM 發表
唔知重有冇港燦話要共存呢?
點都會有,係多定少

等佢地共存住先啦~

理論上啲病毒應該唔會越變越凶~
係會變變下就對人體殺傷力無咁大~

再加埋疫苗改良~ 先可以安心~

而家咁既環境,講同病毒共存~ 即係放棄國民

歐洲商會仲話叫香港學下與病毒共存,同國際接軌,黐撚線,佢哋要死,自己去唔好拖埋香港落水。

病毒係有感染既自由

引用:
原帖由 sdmy 於 28-10-2021 08:28 發表

冇封關?

點解啲人日日喺度要求通關?
冇唔比你去,你買左21日隔離酒店就得

歐洲英國美國都可以去,只係返來要檢疫隔離

日本冇得搞,佢唔放你入去

美帝見新加坡防疫防得好過佢,即刻欶令小小李子與病毒共存, 等美帝啲數唔駛咁難睇

全民染疫實施國家想法,只要醫療唔冧,多死是老弱,咪贏囉!
所以外地人免得過暫不要去陪死。

On 9的嗎?激増先係正常喎,查乜L野?

引用:
原帖由 singsings 於 2021-10-28 09:52 AM 發表
歐洲商會仲話叫香港學下與病毒共存,同國際接軌,黐撚線,佢哋要死,自己去唔好拖埋香港落水。
真攬炒

引用:
原帖由 krolik 於 2021-10-28 10:00 AM 發表
美帝見新加坡防疫防得好過佢,即刻欶令小小李子與病毒共存, 等美帝啲數唔駛咁難睇
美帝仲將星加坡列高風險國家

嘩,五百幾萬口單日就五千確診,以美國嘅人口比例計即係有三十幾萬,都咪話唔恐怖

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2021-10-28 10:02 AM 發表
成個英國咁大幾千萬人口,都只喺每天新增四萬,新加坡得細過香港人口又差唔多,比較之下新加坡真喺高得利害。
人口密度高嘛

“與病毒共存”只係掩飾無力抗疫嘅口號

“與病毒共亡” 才是事實真相

引用:
原帖由 007kk 於 2021-10-28 10:14 AM 發表
全民染疫實施國家想法,只要醫療唔冧,多死是老弱,咪贏囉!
所以外地人免得過暫不要去陪死。
難講, 好似新加坡咁, 單日確診人數以千幾兩千咁增加, 新冠確診病人又不是可以好似一般病人咁住普通病房, 一定要負壓病房, 一間醫院的負壓病房是有限的, 確診人數不斷大幅增加, 而負壓病房就好難大幅增加, 而新冠病人又不是住一兩日就康復出院, 病房的流轉非常緩慢, 現在就睇是疫情受控先定醫療崩潰先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]