• 瀏覽: 5,334
  • 回覆: 55
+2
引用:
原帖由 mboii 於 2021-10-27 08:23 PM 發表
立法會日前舉行惜別晚宴,特首林鄭月娥率領司局長出席,據聞林鄭在閉門環節致辭時重提2019年反修例風波,指自己當時很大壓力,好多人覺得她做錯,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211027/530111878865620992640958.jpeg/0Je7apAlD0XGHveaNVP7uDSRCsCPMeAbTqH5sk6h-bI

田北辰呢 ...
🤔修例點搞出來?

就是台灣想台獨認自己是一個獨立國家,

香港為保一個中國的原則同主權地位;
決定位一條一次性的法律來閃避這台灣事件,

結果有班香港政客唔批准香港政府咁做,
要香港政府認台灣是一個國家,
台灣不是中國的,
唔比香港立法迴避事件。

一於搞反送中活動。

🤔而且田北辰有可能是支持台獨的?

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-10-29 04:37 AM 發表

🤔修例點搞出來?

就是台灣想台獨認自己是一個獨立國家,

香港為保一個中國的原則同主權地位;
決定位一條一次性的法律來閃避這台灣事件,

結果有班香港政客唔批准香港政府咁做,
要香港政府認台灣是一個國家,
台灣不是中國的,
唔比香港立法迴避事件。

一於搞反送中活動。

🤔而且田北辰有可能是支持台獨的?
林鄭:北辰有可能是支持台獨的!

😂大家都是靠老屈,

你老屈我送中,

我屈返你支持台獨活動。

不如一人一次打和。

即係咁
田二五有問題係一件事
但成個修例問題上面 林鄭係唔係有問題大家諗下 佢咪同光頭宗鬥快出嚟跪黃絲 仲有同陳肇始鬥喊
有撚撐過香港警察咩
撐警察嘅係中央 
林鄭收皮啦 啲人破壞完佢仲要大和解 啲大老爺放生 全部保釋著草 或者有病求情輕判 立國安法又點?全部當過左去 果兩年暴徒請飲走左 係我地呢班納稅人埋單囉
林鄭仲要覺得係自己功勞 而家小人得志咁

而家政府主導 佢領導之下都係龜縮
健康碼通關死都唔制 搞一大堆a b c餐俾黃絲揀。。。
強制用安心出行 人地用窮人做藉口佢個班底又跪。。。
啲無無聊聊擾民嘅就強上 我唔介意垃圾徵費 但唔會係指定買邊個啲膠袋嚟掉垃圾囉
擺明利益輸送 仲要有好多問題 呢啲政策又係唔咨詢強推

批鬥比邊個睇?!

引用:
原帖由 victorkc 於 2021-10-27 11:17 PM 發表

話又唔係咁講,如果係cy,一早係爆發初期控場,就係林鄭呢啲前朝癈公務員思維做法先搞到咁大鑊。
我又唔同意。
可能是大陸要求低壓處理。

畢竟一開始高壓,事件不久完結。
政府背負污名,泛民就更不可一世。
拉布等阻礙政府就更嚴重了。

但政府啞忍,壓得更低,跳得更高。
國安法出爐,清民主派,結束黃暴組織,一次過。

當時我已經講過,政府不作為越久,黃人越危險。
因為黃人冇管束,便會越來越激進,認受性就越低。
之後反彈,政府強硬也不會引起市民反感。
果然沒錯。

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2021-10-29 02:22 AM 發表
事情結果就是,國安法,除黑暴,滅蘋果,並制造立23條機會。再搵新局長法23條,林鄭應記一功。
阿爺出手而已,林鄭有 L 用咩?廢到無朋友 😷

修例根本啱 最錯無23條

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-10-29 12:24 AM 發表
林鄭盲撐警
唔完反修例期間警方有乜大錯,相對外國警察黎講,真係好鬼斯文

25田

引用:
原帖由 green2016 於 2021-10-29 06:04 AM 發表

阿爺出手而已,林鄭有 L 用咩?廢到無朋友 😷
無用?佢高招,玩自殘,引蛇出洞,俾上面出師有名,一招解決了香港所有反中份子。

引黎條國安法重正 

田北辰呢個正黃L黎

引用:
原帖由 amypat 於 2021-10-29 08:50 AM 發表

無用?佢高招,玩自殘,引蛇出洞,俾上面出師有名,一招解決了香港所有反中份子。
暴動時玩失蹤,對黃絲喊苦喊忽,上台俾幾十億教育界,係咪黃?唔 L 駛諗啦,英國的狗,明未?

引用:
原帖由 3848 於 2021-10-29 02:29 AM 發表
田不仁、田不義兩兄弟正漢奸走狗賣國賊

等天收

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]