• 瀏覽: 7,672
  • 回覆: 72
判咁輕,死曱甴有冇即時跪係度向法官講 : 謝主隆恩 

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-27 09:40 PM 發表
坐13個月,扣假一年都無,不如勞教仲好
勞教最長六個月

引用:
原帖由 ron11 於 2021-10-27 08:14 PM 發表
精彩人生
咁就一世,有如此案底,出來有冇公司請?
見工時點解釋佢過去13個月去咗邊?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-27 09:59 PM 發表

都話扣1/3唔係扣假囉,坐監無假期㗎!
咪呃人喎,梁天琦都就放監,邊使坐六年咁耐姐。

引用:
原帖由 fb3350181 於 2021-10-28 06:43 AM 發表
無藉口就懶社交媒體, 冇腦嫁咩, 人地吹水, 做假新聞就信到十足, 信啲叫人沖自己鬆, 無腦成咁抵坐監啦
d頭目在美國歎梗,得閒去d聽政會鳩up幾句又得,d對白來來去去都是果d,好易做。

引用:
原帖由 tomip11 於 2021-10-28 05:05 AM 發表

等啲老師肯好好地教書先啦
為什麼d老師變成咁?受了什麼影響?

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-10-28 08:03 AM 發表

咪呃人喎,梁天琦都就放監,邊使坐六年咁耐姐。
監獄條例,一般有刑期的犯人係坐2/3刑期,餘下1/3係給懲教署長權力用作對不守規矩的犯人加監懲罰,唔係點管啲犯呀?所謂加監就係加呢1/3。
所以入面最惡係老終個啲殺人犯或者已加盡監的犯人囉!

出嚟做返個好人喇!
傻仔!🤭

引用:
原帖由 1000day 於 2021-10-27 08:12 PM 發表
警方於前年9月21日驅散包圍旺角警署的人群時,截查一名理工大學男生,在他的背囊搜出玻璃樽、打火機燃料等物品。他生否認一項

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211027/photo/bkn-20211027194117842-1027_00822_001_01b.jpg?20211027194122

:smile_30 ...
我地黃屍要坐爆赤柱。。。

引用:
原帖由 1000day 於 2021-10-27 08:12 PM 發表
警方於前年9月21日驅散包圍旺角警署的人群時,截查一名理工大學男生,在他的背囊搜出玻璃樽、打火機燃料等物品。他生否認一項

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211027/photo/bkn-20211027194117842-1027_00822_001_01b.jpg?20211027194122

抵撚死杏+慘

引用:

又精彩人生

成年人仲一時衝動,  最少要判3年....

人生一定精彩

意圖縱火,只坐13個月?
3年以上就差唔多

隻曱甴先否認控罪而最後被判有罪,即係冇後悔啦!😏

13個月已有你著數。🤗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]