• 瀏覽: 8,733
  • 回覆: 38
+3
引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-10-27 08:39 PM 發表

咁又點?因為大部份可以夠膽週圍去嘅都係打輝瑞/復必泰囉?

復必泰有話100%免感染咩?
美國和英國的死樣就是明證,

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-27 08:56 PM 發表

又有機會俾你這個BNT大好友出來吹捧下, BNT既然咁掂, BNT高接種率的以色列達到群體免疫而全國清零未呀?!
乜以色列話過要清零咩?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-27 09:30 PM 發表

又話復必泰保護力好強
瀨周圍去先出事得唔得?!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-10-27 10:00 PM 發表

乜以色列話過要清零咩?
唔想清零回復正常生活做乜要打疫苗?!  只是事與願違, 抗疫失敗, 唯有玩與病毒共存
你去睇醫生打針食藥不是為了個病好?! 是為了可以繼續病落去?!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-27 10:09 PM 發表

唔想清零回復正常生活做乜要打疫苗?!  只是事與願違, 抗疫失敗, 唯有玩與病毒共存
你去睇醫生打針食藥不是為了個病好?! 是為了可以繼續病落去?!

嘩!你呢啲係乜嘢邏輯?

唔打疫苗,相當多感染者係重症甚至死亡;相反打咗疫苗絕大部份確診者病情輕微,重症大幅減少,醫療系統不至崩潰,社會至有條件與病毒共存!

明未?

以色列已經輕舟已過萬重山!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-10-27 10:17 PM 發表

嘩!你呢啲係乜嘢邏輯?

唔打疫苗,相當多感染者係重症甚至死亡;相反打咗疫苗絕大部份確診者病情輕微,重症大幅減少,醫療系統不至崩潰,社會至有條件與病毒共存!

明未?
唔阻你繼續打你的飛機 要打第4針BNT了, 居然不是為了消滅病毒, 原來是為了養住病毒, 怕病毒消失了冇得共存

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-10-27 09:48 PM 發表

#3 不是如此說
菲傭去菲律賓唔算係「周圍去」吧?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-10-27 10:17 PM 發表

嘩!你呢啲係乜嘢邏輯?

明未?

以色列已經輕舟已過萬重山!

萬重山未過架, 第5針, 6針, 7針........ 等緊他們架

借油站C兄的圖一用

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-27 08:42 PM 發表
科興不濟
這也是中國死守銷國,不敢開關的最大原因
10月24日全球新冠肺炎疫情最新數字 - 雅虎香港

https://yns.page.link/PRaBh

廢水掂老美就唔使死成76萬……依家每日死2千幾

10月16日全球新冠肺炎疫情最新數字 - 雅虎香港

https://yns.page.link/3Jo21

睇下幾日死幾多

許樹昌又指,接種2劑科興疫苗的人,第3針轉打復必泰疫苗可刺激更高的抗體水平,智利早前有研究指,接種2劑科興疫苗的人補打第3針時,有效率由56%升至80%,轉打復必泰疫苗則升至90%,因此不建議本身接種復必泰的人,第3針轉打科興疫苗

對於內地有專家不建議「溝針」,徐樂堅指科學委員會的建議全部基於科學考慮,又強調今次沒有建議所有人第3針「不要打科興」,第3針接種何種疫苗仍有選擇空間。許樹昌補充指,內地因仍未有相關「溝針」研究數據,因此才繼續為補針的市民接種同平台疫苗。他又指接種2針復必泰疫苗的人若有嚴重反應,可選擇第3針打科興。

劉宇隆表示,18歲以上接種2針科興疫苗的人,都應該接種第3針。至於接種復必泰疫苗的人抗體較高,未有接種科興疫苗的人迫切,但最終都是要接種第3針,只是時間問題。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211027/bkn-20211027173255836-1027_00822_001.html
=============================================================================================================

專家都係講事實唧,不過有人會睇到唔同嘅嘢!

打復必泰又係時候測試心肌嘅時候睇下心肌頂到幾多針

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-10-27 10:31 PM 發表

菲傭去菲律賓唔算係「周圍去」吧?
菲傭去菲律賓?!
咁菲傭打完針來港確診,解釋係周圍去而中招,即係點?!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-10-28 08:22 AM 發表

菲傭去菲律賓?!
咁菲傭打完針來港確診,解釋係周圍去而中招,即係點?!
我對「周圍去」的見解,應該係講去唔同嘅國家,
係自己家鄉走動,拜訪親友等,唔算係。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-10-28 08:24 AM 發表

我對「周圍去」的見解,應該係講去唔同嘅國家,
係自己家鄉走動,拜訪親友等,唔算係。
所以我唔明#3, 確診者好多都係菲傭

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-27 08:42 PM 發表
科興不濟
這也是中國死守銷國,不敢開關的最大原因
邊支最掂?!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]