• 瀏覽: 17,584
  • 回覆: 179
  • 追帖: 2
+13
香港所謂磚家唔再講伏必die會有心肌炎副作用啦!扮傻還硬推伏必die...

磚家睇下新加坡打伏必die又點,重症呢家突然又多返噃!呢班西醫成日話信科學,廠商數據真定實際情況真?醫學權威既研究New England Journal of Medicine夠權威掛,尋日出既研究都話伏必die對變種病毒一樣唔掂!

附件

88379C43-A06E-4A2C-A38E-DDC5E623AEBF.jpeg(280.46 KB)

9DBDFFC9-C785-4709-840F-58062ED808B9.jpeg(203.79 KB)

又可以睇曱甴打伏必die而死
買定花生

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-10-28 12:27 AM 發表

咁!上黎都係為左吹水而已。

又不過咁講,我哋最早係講緊「8萬人無一染疫」,
即係想講科興係新加坡好有效!

但事實證明係新加坡人將科興視為「備胎」,
可見新加坡人唔覺佢有效!

當然,你又可以講新加坡人係主觀、對大陸疫苗有偏見、.......
但最終都係一句:你認唔認為新加坡沒有根據數據做決定?

如果你話新加坡人真係無睇數據,我無野講。

接種科興的國家,除左大陸之外,我都講唔出有邊個國家, ...
新加坡政府不支科興
隔離政策上無科興份
但都有入貨
可能某些人適合用科興

溝針暫時未實際數據
當然暫時未大膽採用溝針

美國、以色列、英國同新加坡爆到七彩都話廢水勁,數據呃唔到人,啲所謂專家要去驗腦,實際情況咁明顯都仲話廢水好,其實廢水係作出來紙上數據好,實戰防疫簡直不堪入目

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-10-28 12:28 AM 發表

係呀!我記得呀!

兩劑復必泰有11K而兩劑科興只有1K,
如果打科興的人,以復必泰做加強劑,可以去到20K咁高,

咁!復必泰應該係打科興的人最好的加強劑!
好的程度係去到唔應該選擇科興做第三針。
這是香討喎,你叫之前打科興的人,第三針打複必泰,咁咪好大罪,會被一大班傻仔衝出來圍插喎,話政治不正確喎,只講政治不會理會藥效喎。

引用:
原帖由 chris0080 於 2021-10-28 01:13 AM 發表

笑死,黃醫專家出盡口術,但個個去晒打科興呢
個個打晒科興?可否解釋一下政治公佈的數字,為何打複必泰的針量比科興多2百幾萬。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-10-28 02:56 AM 發表

呢個當然啦!

家下專家建議接種復必泰的人唔好轉打科興
而復必泰的庫存量已經唔夠畀接種復必泰打第三針,
如果連接種科興的人都轉軑黎打復必泰,就真麻煩!
但係香討d人不停講個個打科興,但科興卻有好多針剩?身體才是最誠實。

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-10-28 07:49 AM 發表
磚家睇下新加坡打伏必die又點,重症呢家突然又多返噃!呢班西醫成日話信科學,廠商數據真定實際情況真?醫學權威既研究New England Journal of Medicine夠權威掛,尋日出既研究都話伏必die對變種病毒一樣唔掂!
我愈來愈覺得,光睇確診個案數字係好昂居,
應該要睇埋症狀的輕重,
正如你唔會介意傷風流鼻水?
拿!我係講緊傷風,唔係係流感,而傷風都係可以併發肺炎。
(香港每年都超過3000人死於肺炎)

新加坡確診個案中,98.7%係輕或無症狀。

第三針轉可以打鬼佬嘢  即係科奮

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-10-28 07:53 AM 發表

新加坡政府不支科興
隔離政策上無科興份
但都有入貨
可能某些人適合用科興

溝針暫時未實際數據
當然暫時未大膽採用溝針
唔係喎!

香港政府有以下的答問:
3)問:第三針應接種同款還是「溝針」?

答:接種科興疫苗市民的保護率較低,可考慮轉打復必泰疫苗,而打復必泰疫苗人士則就可以繼續打同款疫苗。

點解打三針四針有甚麼問題
太無知
政府比錢打三針
有甚麼害處

狂犬病疫苗都要打4針
再分小劑量身體慢慢産生小小抗體才好
好似食飯一次食一桶會滯
分開幾餐食
點解許多人分幾次食維他命丸或補充劑
同一道理打三針四針五針同維他命丸相似
疫苗會新陳代謝排出身體
到某時間越來越少疫苗留低
產生新抗體也越來越少
到半年要打針補充
怕打針才覺得打咁多針不好
要隔28天21天才打第三針點會有問題
政府廢事再打
用人力物力好大

分開多幾針打仲好
身體副作用反應不太劇烈
輕微副作用是免疫系統反應
副作用不一定壞處
好似大病時也發燒
副作用微發燒身體發熱正常反應

又知攪不掂
點解?
連英美都狂叫人打疫苗
有專家mRNA和滅活對變種仍然有效

引用:
原帖由 leopig 於 2021-10-27 10:20 PM 發表

Ching, 你話呢,,,利申,食C環狗1隻
食環科文?!

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-10-28 08:12 AM 發表

個個打晒科興?可否解釋一下政治公佈的數字,為何打複必泰的針量比科興多2百幾萬。

就係因為無人打,呢度先會有人猛叫人打科興,.......你懂的!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-10-28 07:18 AM 發表

唔係喎!

香港政府有以下的答問:
3)問:第三針應接種同款還是「溝針」?

答:接種科興疫苗市民的保護率較低,可考慮轉打復必泰疫苗,而打復必泰疫苗人士則就可以繼續打同款疫苗。
都未實行
長者或其他特殊情況優先
而家仲討論梗
小童都未打哂
復必泰有無貨?
又話不打手打身體其他地方
避免心機炎
有無採用

世衛仲叫我地留疫苗比第三國家去打

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]