• 瀏覽: 3,311
  • 回覆: 30
【Now新聞台】創新及科技局局長薛永恒指,會徵詢內地專家意見,提升本港健康碼系統,配合通關。 薛永恒:「我們會檢視香港健康碼,令其可以在未來通關準備做得更好。聯防聯控方面,會徵詢業界、防疫抗疫專家意見,包括內地專家意見,從而將我們的健康碼適當提升,令防疫工作做得更好。」#要聞

用內地嘅健康碼,全面在香港實行,用繁體字就已經解決問題了!你呢D黃綠專家,簡單嘢就複雜化,搞幾搞又要等一頭半載!努力拖延開關目的。

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/薛永恒-徵詢內地專家意見提升本港健康碼系統-051255265.html

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-10-27 03:17 PM 發表
【Now新聞台】創新及科技局局長薛永恒指,會徵詢內地專家意見,提升本港健康碼系統,配合通關。 薛永恒:「我們會檢視香港健康碼,令其可以在未來通關準備做得更好。聯防聯控方面,會徵詢業界、防疫抗疫專家意見,包括內地專家意見,從而將我們的健康碼適當提升,令防疫工作做得更好。」#要聞

用內地嘅健康碼,全面在香港實行,用繁體字就已經解決問題了!你呢D黃綠專家,簡單嘢就複雜化,搞幾搞又要等一頭半載!努力 ...
原來局長寧可徵詢內地意見,都唔徵詢本地市民意見

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:21 PM 發表

你唔係想過關咩?!

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-10-27 03:23 PM 發表

你唔係想過關咩?!
市民當然是想先通外國關 !

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:24 PM 發表

去啦,返呢咪隔離可以。

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-10-27 03:27 PM 發表

去啦,返呢咪隔離可以。
在港推行疫苗護照,唔係唔洗隔離嗎?

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:29 PM 發表

你發明呀?!

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-10-27 03:30 PM 發表

你發明呀?!
當然是搵局長搞,佢月薪係幾十萬

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:32 PM 發表

當然是搵局長搞,佢月薪係幾十萬

引用:
原帖由 stormy10 於 2021-10-27 03:34 PM 發表

比呢啲廢柴搞越搞越多問題,到時又話私隱,又話介面香港人唔鍾意用,又話呢個功能犯法。

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:24 PM 發表

外國每日確診數字..........

相信符合港區行程碼港人可以通關。

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:29 PM 發表

通外國引毒來香港?

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-10-27 03:21 PM 發表

本地市民 say Yes, 內地專家 say No, 個關通嗎?!

我真係唔明白創科局他們怎樣做嘢, 已有大陸的健康碼給你們參考, 你們由去年中搞到現在都未搞好, 成份試卷連同答案打開給你們抄, 你們都抄唔搞, 納稅人出糧養班廢物

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]