• 瀏覽: 7,181
  • 回覆: 16
陳同佳於2018年於台灣旅遊期間殺害女友潘曉穎後棄屍,及後潛逃回港,最終因洗黑錢入獄。事件觸發港府修訂《逃犯條例》,引發出反修例風波,社會撕

喺呢件事上,我真係清清楚楚睇到民進黨點樣玩弄政治。多行不義的台灣政棍,因果循環,遲早找數。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/周報/692820/陳同佳赴台自首無期-責任在特區政府還是民進黨

民進黨。

引用:
原帖由 monleegar 於 2021-10-27 01:26 PM 發表
陳同佳於2018年於台灣旅遊期間殺害女友潘曉穎後棄屍,及後潛逃回港,最終因洗黑錢入獄。事件觸發港府修訂《逃犯條例》,引發出反修例風波,社會撕

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211025/529352156906524672378956.jpeg/NOKERz0PDJDIzG7Flk1EcZK9b_c_K20nhpN78YaTe_E

喺呢件事 ...
一定係菜英文問題

萬能插蘇X冷血殺人犯 貪食貪玩, 以為有免費旅遊 ,  真係唔好彩   要帶眼識人!!!!!! 睇開D  要息懷   台灣佬玩嘢, 唔好同佢癲,   死者不是台灣人,  闊佬懶理,  一張入台證咁簡單,  玩出多樣花招,  又要證據, 又要初心, 又要司法互助,  要求多多, 巧立名目      得寸進呎,     台灣佬要乜 L證據??? 台灣佬又知香港有證據?????   陳某是台灣通緝犯    案發地點在台灣, 大L把證據在台灣佬手???  唔通在800公里遠的HK;    要乜 L陳某口供(statement)???  陳某都去投案/自首, 台灣佬可以慢慢去錄口供!!!!!   光頭蘇都一口咬定陳某是殺人犯[未審先判]!!!!!   陳某是有保持緘默權利??? 台灣佬要乜畀乜???  肯唔肯定台灣佬一定收貨???  真係好L天真, 懵醒醒   香港D政棍也如此低水準..    台灣佬玩9你????    台灣佬心虛驚死畏首畏尾,   台灣人內鬥內行,   外鬥外行,  費9事理佢,   陳某快d去大灣區重新生活,  唔好係HK受政治逼害;

全世界都知台灣佬偽善……限期一到沒有入台證,   仁至義盡,   一走了之…. 返大灣區重新做人,  去美英要求政治庇護 費L是在HK受政治逼害   陳某已經坐完監,  香港係法治之都,   !!   陳某在HK沒有犯罪,Mike Pompeo, 前USA State Secretary (國務卿) 都話:「他是相信自己值得擁有每人應享有的自由和不可剝奪的權利  YANKEE 也會站在他一方」  要尊重法治唔係人治  一哭二淚三上吊,  情緒化冇L用,   政府幫是人情唔幫是道理,   唔好浪費公帑... 陳某去向不是特區政責任,亦無權過問。 唔L信就去問吓狀棍!!!!人人都係律師!!!!!!! 去求YANKEE幫拖,  Yankee一直在背後攪攪陣, 只要yankee肯首台灣佬就會接收陳某,   台灣佬最聽YANKEE話----------烚熟狗頭跪低認契弟  

給自稱潘媽媽的信:

根據記你老母記錄顯示,儘管我們已於早前向你多次回覆,但你仍然就同樣議題提出過多/多次/重複/無理/毫無根據的查詢,干擾政府向公眾提供高效服務的正常運作,  因此我們不會就該議題/你的查詢/要求/來信/電郵再作任何回應。

香港750萬市民上
PS : 我們好安心日日好開心晚晚好瞓對得著良心
你有guts 去問蔡省長,  光頭蘇....

最近見到有曱甴重提2016年石棺案, 又想同陳同佳案比.
心諗,啲曱甴真係易呃, 個分別都唔知.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-10-27 02:39 PM 發表
有腦思考, 就唔係曱甴啦!

責任在香港泛民

引用:
原帖由 monleegar 於 27/10/2021 13:26 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211025/529352156906524672378956.jpeg/NOKERz0PDJDIzG7Flk1EcZK9b_c_K20nhpN78YaTe_E

喺呢件事 ...
如果死者係盲進黨既親人
相信成件事又唔同方式處理

引用:
原帖由 andonlyu 於 27/10/2021 14:39 發表
佢哋一向好多歪理

呆灣都講左好多次唔歡迎殺人犯過黎。

引用:
原帖由 samsampigpig 於 27/10/2021 14:39 發表

有腦思考, 就唔係曱甴啦!
x 2
非常認同
一出庭
個個都有精神病

哩個標題寫嚟都多餘,係人都知邊個係度玩嘢啦

引用:
原帖由 3848 於 2021-10-27 02:48 PM 發表
哩個標題寫嚟都多餘,係人都知邊個係度玩嘢啦
黃屍曱甴扮唔知囉,正常係案發地審,台灣人眼中只有顏色,沒有對錯,真係可悲!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]