• 瀏覽: 668
  • 回覆: 23
哪來的自信?美國看上北斗系統:要求中國無條件交出數據!,北斗系統,美國,航天,中國,伽利略,中國北斗

隨着時間的推移,中國已經成為世界級的航天強國,除了載人航天技術日漸成熟之外,我國的北斗導航系統的總體建設工作也圓滿完成。而它的出現打破了導航系統領域一家獨大的局面,讓美國感到非常難受。
中國曾經希望與美國在相關領域進行合作,但是美國一直拒絕中國的加入。現在北斗系統取得了豐碩的成果,美國卻態度傲慢地要求中國將北斗收集到的數據發給美國。

美國已經發明出能抵禦核武器的臉皮來了~

新聞來源連結:
https://www.163.com/dy/article/GN0K25L50534R9T1.html

尾國真無恥

未訓醒

畀個理由我,點解要交數據畀你

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-10-27 10:17 AM 發表
我看上美聯儲,美國無條件給我美金!
癈紙要黎做乜?🤔🤔

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-27 10:42 AM 發表
為世界和平。。。。。。。。 下刪1萬字(尾各利益)🤔🤔

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-27 10:42 AM 發表
唔使比理由.......根本唔使理

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-10-27 10:50 AM 發表

為世界和平。。。。。。。。 下刪1萬字(尾各利益)🤔🤔
為世界和平,老美同佢嘅盟友唔好再嚟南海搞局得唔得,你老美做得到嘅,中國咪考慮畀啲北斗數據你囉

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-27 10:52 AM 發表

為世界和平,老美同佢嘅盟友唔好再嚟南海搞局得唔得,你老美做得到嘅,中國咪考慮畀啲北斗數據你囉
畀條毛佢🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-10-27 10:53 AM 發表

畀條毛佢🤔🤔
美國佬用北斗就真係交資料比大陸lor

都話佢老尾活在過去,即使在阿拉斯加一役,俾楊㓗篪大大巴車落去,仍然高高在上扮大佬,不肯面對衰亡現實,咪一次又一次丟人現眼,做咗地球小丑..

老尾都 on 9

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-27 10:57 AM 發表

美國佬用北斗就真係交資料比大陸lor
佢要睇數據並想破解🤔🤔

又話中國貨係垃圾,
睇嚟做乜?
買嚟做乜?

D人真係神經病。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]