• 瀏覽: 10,443
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-10-27 10:18 AM 發表
港高官終於死死地氣跟從內地了
林鄭要連任

非常合理

重係度講同國內睇齊、根本冇一國概念就係呢班特黃政府班人!!!所以剩係行緊二制觀念先攪到政策唔一致囉、唔講黑暴都係中央幫手、呢2年抗疫打針檢測唔係攪到一地屎?開始國內已經驚死班人攪唔掂、派人過黎幫手、義務咋都重要比人話帶毒過黎傳播又點、但又唔睇下自己個關攪到無掩雞籠、D死人病毒係由邊度傳入黎、明知外國已經傳到變哂種、重懶理由得D人亂黎、最好笑自己本地人都冇特權、但比外面狗唔搭八既人特權可以轄免檢疫、我真係唔明抗疫定義係乜囉!!!林鄭唔帶頭叫公務狗打針檢疫、就一味叫其他人打、你班人唔駛面對公眾架?定想成世都係屋企上班?你班香港公務員就有納稅人養咋、但我地班納稅人都要搵到食先養到你班賤人囉、一味出黎做show乜柒都唔做、成日將個唔通關責任卸比中央、一味苛求要國內無條件放水比你通關、人地明知你係賭白頭片會唔會理你呀?之後走出黎對住傳媒怨講、話佢同國內傾通關人地縑佢煩、扮到真係做緊D乜野咁!!!!作為特首做到你咁扑街卸膊重唔死得?係唔係又想攪民怨射落中央度先?真係睇林鄭言行就知佢乜柒野人!!!!

即係成個月都唔使做...

咁咪唔好通 我最多唔去日本

咁咪好囉,有實際嘢俾阿爺睇,阿爺咪放心啲囉

通關係下任特首嘅事喇,林鄭冇能力做得到

仲有更緊要既健康碼,有無跟進?

早就要嚴格實施了。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-10-27 10:18 AM 發表
出年重組,而家咪改方案拉票囉

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-27 10:38 發表
即係歧視D輸入外傭,D主人又投訴冇人湊仔
外地抵港既,冇得傾,因為外地經常大爆發,阿爺唔開外地關,香港都唔可以開外地關

引用:
689 都出到聲. 點會唔死死氣跟.
免得比人做話柄.

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2021-10-27 10:06 AM 發表
為爭取與內地通關,連出院條件亦與內地看齊。港府今日(26日)公布收緊新冠肺炎確診者的出院安排,新要求規定所有康復者在出院後以「閉環式管理」及點對點方式獲安排前往指定隔離地點,進行14天的隔離管理和健康狀況監測,以確保出院病人不帶病毒進入社區。現階段政府會以北大嶼山醫院香港感染控制中心作為隔離地點,有關安排明日(27日)起實施。

港府表示,為將確診病人早期康復後可能仍然帶有病毒並在社區傳播的風險 ...
突然之間諗返起啲西毛狗之前話中國做假防疫成績
香港做得算好,但距離大陸都仲有好大段距離
佢地之前9up話大陸做假,而家一句道歉都無,口戈啲西毛狗真係屈機

而家博連任先至做嘢? 香港真係比呢個柒婆玩死

應該啦!比班後生曱甴睇到感染到唔只幫你醫,你班曱甴都要比成本坐足14日。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]