• 瀏覽: 3,034
  • 回覆: 33
中國2025中國夢比人搞,法國2030又要著背心仔

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2021-10-27 01:11 PM 發表

法國也是首先提出共產主義,鄧小平還專程去留學學習共產主義理論
巴黎公社。
不過,最後,大部份搞手都被槍決,橫屍街頭。
"國際歌"原裝是法文的。
"共產黨宣言"也是法國佬的。

引用:
原帖由 咸板 於 2021-10-27 02:24 PM 發表
中國2025中國夢比人搞,法國2030又要著背心仔
其實中國2025只係轉左低調
今年底下年將擁有國產28/14nm程制
已經可以壟斷成熟制程

每年30億,攪得乜?唔怪之得比黑手搶訂單!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 27-10-2021 04:43 AM 發表
法國總統馬克龍日前公布了一項總額300億歐元的「法國2030」投資計劃,主要涉及半導體、生物製藥、核能、新能源汽車、農業等領域,旨在推動各產業部

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/3f915d6542e2bf1900eeda0f0ef1011b.jpg/N21ZUA4BLJh3w2lWk80kIcqRvNKAkPH5SPIKPkjyCj4?v=w1280r16_9
傻仔總統,等被制裁啦

本身高通瞓係度都收錢,點知當奴用晶片做武器,攪到全球怕怕要自己做晶片,高通俾當奴害死。

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2021-10-27 06:43 AM 發表
怎麼好似學中國的拾乜乜幾多年規劃願境,國家主導產業發展,法國要變社會主義囉。
中國成功,而家全世界都照抄中國果套

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-10-27 02:41 PM 發表

巴黎公社。
不過,最後,大部份搞手都被槍決,橫屍街頭。
"國際歌"原裝是法文的。
"共產黨宣言"也是法國佬的。
證明空有理想係唔掂,一定要有權術先可以成功。

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-10-27 11:46 AM 發表

唔使大殺傷力核武, 之前只係借加燃油稅事件, 就搞左個黃背心事件出黎.
有時唔需要制裁, 搞個啲示威, 都頭痕.
香港借反送中,都搞左個黑暴出黎

美國又要制裁了。

大白象, 債務陷阱,學你班西人話齋

這個投資額,可以做什麼,還說十大?

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2021-10-27 06:43 AM 發表
怎麼好似學中國的拾乜乜幾多年規劃願境,國家主導產業發展,法國要變社會主義囉。
有鬼用咩?下次選岩來唔知咩人,又可以各種理由否決曬。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]