• 瀏覽: 33,577
  • 回覆: 313
  • 追帖: 3
中國超導量子計算研究團隊構建了66比特可編程超導量子計算原型機「祖沖之二號」,比目前最快的超級計算機快一千萬倍,引發關注。10月26日,據央視

中國科技一日萬里

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/692978/比超級電腦快千萬倍-中國量子計算超越google同類達新里程碑

熱賣及精選
拿來挖BTC不知道一天可以挖幾個

不如大陸出到個似樣既 Search Engine 先啦~~~

或者有個有半個世界都用既手機 OS 先好無 ?

或者有粒半個地球都用既,
自己品牌既, CPU 出黎先, 好嗎 ?!

原來手足覺得search engine勁過電腦.......

黃人腳震,驚追蹤行蹤

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-10-26 06:42 PM 發表

中國超導量子計算研究團隊構建了66比特可編程超導量子計算原型機「祖沖之二號」,比目前最快的超級計算機快一千萬倍,引發關注。10月26日,據央視

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/3c523dea868383b573c2c520a46d79ba.jpg/p1ygDPXi0tU4FwOR-v9gSghMCePaE99y_MonvvzKJ74?v=w1280r16_9
但係,自家晶片配合唔到研發技術

呢班科學家一定唔可以出國,否則就會係外國遇到好多奇奇怪怪既意外,大家心裡明白啦 

good news

引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2021-10-26 07:07 PM 發表

以前一提到外國叻, 馬上就有人講中國有四大發明.
而家一提到中國叻, 馬上就有人講外國點樣, 點樣 威.

真係唔明你地D中國人嘅思維....

引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2021-10-26 07:05 PM 發表

不如大陸出到個似樣既 Search Engine 先啦~~~
咪係,美國敢濫殺無辜,中國敢唔敢先

引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2021-10-26 07:06 PM 發表

或者有個有半個世界都用既手機 OS 先好無 ?
咪係,美國可以無限印鈔,大6得唔得先

引用:
原帖由 jenniferyiu0800 於 2021-10-26 07:07 PM 發表

咪係,美國霸權可以攔途打劫口罩,大6有冇咁惡先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]