• 瀏覽: 4,549
  • 回覆: 21
建築公司炒人係正常
工人阻路係唔啱擾亂公安秩序!
全部工人拉晒返去睇吓有冇違反國安法!建築公司快啲去勞工處請人啦⋯⋯

話時話戴黃色頭盔,重唔係黑暴

。。。。。。。。

瑪麗醫院重建地盤今早(26日)一度有逾百名工人走出行車路,堵塞薄扶林道一帶。有在事發地盤工作的工人指出,行動維持約半小時,今早上班時突然被建築公司「安保工程」口頭通知解僱,地盤大閘更被鎖上、工人無法內進,他們的私人物品被棄置於地盤大閘外,觸發有工人阻路。

《立場》正就事件向瑪麗醫院、涉及事件的建築公司查詢…

報道:https://thestandnews.page.link/KWyNMM6DcmQMcVXQ8

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/soc ... 一度堵路-工人突遭解僱-私人物品被棄置

安保都好仆街

工人維護權益是冇錯,但妄顧法治影響治安,就不值得同情!請從合法.丶合理之途徑爭取權益,切勿做違規丶違法之事!

而家冇晒反對派 工聯會應該做到嘢至係🤔

政府及早介入處理較好, 以免俾黑暴借題發揮變大暴動

阻到人去唔到瑪麗生仔!
腦缺氧邊個負責?
防暴呢?國安呢?
都2021怎麼還可以堵路抗議!
又頭盔又螺絲批 極危險!

#暴徒
#恥與為伍
#國安加油

曱由黑暴地盤佬!!

違法達義

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-26 01:44 PM 發表
建築公司炒人係正常
工人阻路係唔啱擾亂公安秩序!
全部工人拉晒返去睇吓有冇違反國安法!建築公司快啲去勞工處請人啦⋯⋯

話時話戴黃色頭盔,重唔係黑暴

。。。。。。。。

瑪麗醫院重建地盤今早(26日)一度有逾百名工人走出行車路,堵塞薄扶林道一帶。有在事發地盤工作的工人指出,行動維持約半小時,今早上班時突然被建築公司「安保工程」口頭通知解僱,地盤大閘更被鎖上、工人無法內進,他 ...
地盤佬大部分都係藍,結果自己都阻街

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2021-10-26 02:32 PM 發表

民主派大埔區議員文念志,被指去年在大埔參與非法集結及襲警等,今年七月判監 3 個月,因而喪失議員資格,他目前已刑滿出獄,今在個人 FB 專頁公布,會重操故業,在地盤做紮鐵,「揸得起支勾仔、揹得起頭家」,「我只係用最污糟既手賺最乾淨嘅錢」。

引用:
原帖由 BAN你媽媽 於 2021-10-26 01:55 PM 發表
安保都好仆街
一向都係,老細backgrounded

黑二胡返重建都衰過人

引用:
工人:突遭解僱
曱甴好惡,被炒就要堵路

要依法行事,就算要抗議都不能堵路,話晒係醫院,病人無辜。

好多暴徒收左美國錢搞事
阿sir去左邊呀
催淚彈呢
如果係學生,一早就扑到佢地爆頭

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2021-10-26 02:32 PM 發表

扎鐵議員已經唔係

主題標籤 #勞工處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]