• 瀏覽: 3,764
  • 回覆: 34
加拿大在新疆、台灣以及孟晚舟問題上與中國交惡多時。日前,有加拿大媒體稱「加拿大從未承認台灣是中國一部分」。對此,中國駐加拿大使館回應。針對

楓葉佬唔承認台灣係中國一部份,夠薑就同台灣建交囉~
不過楓葉佬應該大蔴就夠,唔夠薑!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/692741/加媒稱加拿大從未承認台灣是中國一部分-中國駐加使館表態

加媒假傳聖旨.

留意是呢輪
法媒
德媒
加拿大媒
英媒
頻頻去抹黑中國,挑釁中國
似乎有人背後發動緊傳媒戰,炮擊中國

中國人應企出來支持祖國,反擊這班衰媒體!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-26 01:29 PM 發表
留意是呢輪
法媒
德媒
加拿大媒
英媒

背後都係有個“帶頭大哥”美國煽動
美國而家軍事上唔敢向中國發動熱戰,唯有向中國打輿論戰,撩㷫中國

需要加拿大承認!!?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-10-26 12:26 PM 發表
加拿大在新疆、台灣以及孟晚舟問題上與中國交惡多時。日前,有加拿大媒體稱「加拿大從未承認台灣是中國一部分」。對此,中國駐加拿大使館回應。針對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20190322/15532470425c94ab42bdc80.jpg/V2r8c_svp60L58TrD4sKN7TU0e3LUtveFF4LmxReC5s?v=w1280r16_9
咁用行動去證明囉,同中國斷交,改同台灣建交

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2021-10-26 02:34 PM 發表

咁用行動去證明囉,同中國斷交,改同台灣建交
個post講咗楓葉佬唔夠薑,只夠大蔴攞嚟索

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-10-26 02:29 PM 發表
需要加拿大承認!!?
梗係唔需要加拿大承認,中國做自己該做的事。統一台灣該出手時就出手👊

大陸係5常有否決權....加拿大算咩

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-26 05:02 PM 發表
大陸係5常有否決權....加拿大算咩
加拿大話佢係美國最親近嘅護法🤭🤭(加拿大同美國有幾千公里長邊界,和美國接壤)

所謂嘅媒體咪又係同毒果一樣美國操控

台灣如果唔系中國一部分又唔系獨立國家, 咁系咩?
公廁?

引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-10-27 09:33 AM 發表
所謂嘅媒體咪又係同毒果一樣美國操控
同意

原來加拿大媒體代表加拿大政府及聯合國

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-26 01:29 PM 發表
留意是呢輪
法媒
德媒
加拿大媒
英媒

西方媒體早已受美國操控,黑金又有,威逼又有, 明眼人早已知道,只有傻西不知道

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]