• 瀏覽: 33,236
  • 回覆: 335
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 winkinlee 於 2021-10-26 11:42 AM 發表
但貨車司機依家好似唔可以香港車過大陸,只可以係海關場等大陸車到達海關場過貨到香港車到而已
你個好似係錯既
國內既關場至唔會比你咁做轉車
香港既中港貨車基本上係可以直接由香港去到國內既目的地,但目的地要有場地碼至得。
如果目的地個場或廠無場地碼,咁至要去有場地碼既倉轉國內車。但如果係貨櫃,其實都係同一個貨櫃,只係換拖頭,有D會換埋架。

收緊出入
👏

引用:
原帖由 子時自信的救星 於 2021-10-26 11:14 AM 發表
中門大開
取消大部分抵港豁免檢疫群組呀,你內文都唔睇就亂噏!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-10-26 11:11 發表

https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3090000/3090532/1_1024.jpeg

行政長官林鄭月娥今(26日)出席行政會議前會見傳媒表示,政府會就兩地通關盡最大的努力,早前在第一次與內地對接會議得到內地專家的意見,將會在各方面加緊防疫措施,並在稍後公布取消海外或內地入境免檢疫的大部分豁免群組。

林鄭月娥舉例指 ...
咁好玩無事先收緊

支持林太,香港係國際城市,對外免檢一早要啦

引用:
原帖由 H叔 於 2021-10-26 12:02 PM 發表
晨早就應該咁做,呢條柒婆反應慢人幾拍,快啲搞埋通關碼自動追蹤啦,駛撚理班曱甴咩佢哋都唔反大陸架啦。
你返大陸做乜先

轉呔咁快!過兩日又會不會改變主意?

每次都係要人X先做d唔做d,一日唔X佢就當人腎虧!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-10-26 11:11 AM 發表

https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3090000/3090532/1_1024.jpeg

行政長官林鄭月娥今(26日)出席行政會議前會見傳媒表示,政府會就兩地通關盡最大的努力,早前在第一次與內地對接會議得到內地專家的意見,將會在各方面加緊防疫措施,並在稍後公布取消海外或內地入境免檢疫的大部分豁免群組。

林鄭月娥舉例指 ...
進一步收緊入境檢疫措施係好嘅,現在只有內地才能救香港,只有同內地通關才可摧谷香港經濟

早就應該完全取消豁免檢疫. 上年七月第三波疫情就係船員免檢出事. 777而家成年先黎做野?

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-10-26 12:37 PM 發表

取消大部分抵港豁免檢疫群組呀,你內文都唔睇就亂噏!
即係點,唔明

通關無期👎🏻
香港政府垃圾👎🏻

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-10-26 12:39 PM 發表
支持林太,香港係國際城市,對外免檢一早要啦
???

引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2021-10-26 11:36 AM 發表
屎眼聯盟及歐盟與病毒共存, 我地唔想。
他們一日不肯清零,我們也不要去當地旅遊。內地錦繡河山更值得遊。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-10-26 12:15 PM 發表
崇洋群組???
西人拍戲可免檢,西人欖球球員回港可免檢,奶西奶到出晒面。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]