• 瀏覽: 54,923
  • 回覆: 9
林鄭幾乎講緊未來五年計劃,而且兩個司長岩岩換人去配合佢,九成九連任就真。

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2021-10-26 01:20 PM 發表

張建宗係林鄭揀,中央罷免咗佢啲靚
當初林鄭想大和解,點知泛暴民得吋進尺,宜家佢對泛暴民已完全唔同晒嘴臉啦。

引用:
原帖由 棧道 於 2021-10-26 05:32 PM 發表
比卡超上馬是必然
呢個好咩?做保安局長時,好似無乜料到。

引用:
原帖由 Diego88 於 2021-10-26 06:25 PM 發表
霍啟剛
邊有政績?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-26 11:07 AM 發表

我說
兩個司長岩岩換人去架空佢
得唔得 ?
你感覺現在係架空嗎?林鄭成日現身喎。

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-10-26 08:31 PM 發表

我極度反對辦事無能兼仲係黃人助攻嘅林鄭月娥連任
震英哥係五年任期又做過乜?無做特首至識去串人之嘛。

引用:
原帖由 top11 於 2021-10-26 07:30 PM 發表

我估陳馮都未必想做吧?
多一事不如
佢可能仲想去五眼旅遊架。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-27 08:15 AM 發表
二零一六年支持林鄭兩大將曾鈺成已經失勢,梁錦松更加失咗蹤,地產商在選委票數少咗八成,林鄭連任票已經唔夠,CY肯再出山無人可擋。
佢就係比習主席擋,先至無得連任。

引用:
原帖由 man78912 於 2021-10-27 02:13 PM 發表

你完全錯誤,2016年地產佬和泛民控制的選票大約四成,
他們絕對反對Cy,其他的游離票不可能完全支持Cy
中央是計過Cy不可能得到足夠票數連任
才被迫放棄Cy,否則不會有777的出現
終於777也殺盡泛民,這是報應了
講笑咩!有中央加持,地産佬邊敢玩嘢,宜家竟然連閘都無得佢入,認真失威。

引用:
原帖由 callee1128 於 2021-10-27 10:03 AM 發表

認同,但鄧啱啱升,應該未咁快!
如果為咗做就鄧上位,可能俾林鄭連任但坐唔到五年由鄧頂上!
佢根本未有合適班底法應付,揾得力助手邊有咁易,如果又係批二打六去充數,到時玩謝自己添,如果人選全部由中央安排,佢咪變無兵司令。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]