• 瀏覽: 55,006
  • 回覆: 265
引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-10-26 09:08 PM 發表

震英哥係五年任期又做過乜?無做特首至識去串人之嘛。
根本邊個做都係甘,港人治港系本世紀最大笑話

引用:
原帖由 callee1128 於 2021-10-26 10:10 PM 發表
講真,當年如果唔係換屆,身為江派嘅唐唐一定可以當選,奈何習派上台要撇除江派背後操控,所以先造就梁成功上位!
梁能力上係咁多特首中最似樣,但背後班底弱,咁當然林鄭班底更弱,但班底弱都唔係梁嘅致命傷,最大獲係佢人緣太差,不論建制同泛民都唔妥佢,雖然佢都算硬淨,但五年嚟萬箭穿心,衹剩權鬥,如果俾多次機會佢,我覺得梁係暫時最好嘅人選
唐唐呢的二世祖更加廢,香港根本系個賤骨頭,注定要比北佬點

太老啦,葉劉都係

梁振英做五年再交俾李家超,鋪排係咁。李家超鄧炳強上位做法係滲沙子撬牆腳,邊緣化AO黨。其實港英政府除咗棚尾拉箱起用陳四萬,歷任布政司大多數係保安顧問等特務頭子強硬派。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-26 10:35 PM 發表
梁振英做五年再交俾李家超,鋪排係咁。李家超鄧炳強上位做法係滲沙子撬牆腳,邊緣化AO黨。其實港英政府除咗棚尾拉箱起用陳四萬,歷任布政司大多數係保安顧問等特務頭子強硬派。
梁生崔護重來機會微
當年主動掛冠求去
令阿爺有戒蒂

答案係 李小加

引用:
原帖由 wkts 於 2021-10-26 11:18 AM 發表

如我可以投票,我投給葉劉淑儀。
我03年on99誤信毒果走出黎反佢同老董﹐而家後悔死﹐感覺欠左葉太一票。

引用:
原帖由 MATCHER 於 2021-10-26 12:31 PM 發表

德國女總理做咗15年,唔關男女事,係人嘅統治能力
億中無一,數黎數去都係只有德國

我支持張竹君

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-10-26 10:26 AM 發表
陳馮富珍?
我估 [你暈敵].

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-26 10:35 PM 發表
梁係習大大踢落台既,你話習會吾會俾佢做番?  俾咪即係話習大大做錯野?

引用:
原帖由 dance5 於 2021-10-26 11:18 PM 發表

億中無一,數黎數去都係只有德國
咁好多大公司商層ceo都係女人

唔要女人做特首,
黑暴時已經見識到,
女人太軟弱

不如請田雞二少去做啦,呢條PK恨做官恨到有啲失常

引用:
原帖由 kelvin167 於 2021-10-26 11:12 PM 發表

我03年on99誤信毒果走出黎反佢同老董﹐而家後悔死﹐感覺欠左葉太一票。
唯一問責下台的官員,有成擔的人,阿爺應給次機會她試下。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]