• 瀏覽: 54,940
  • 回覆: 265
中央應該派幾個中紀委,長駐香港做顧問
事實已証明香港人冇能力管好自己

引用:
原帖由 瞓個好覺 於 2021-10-26 12:10 PM 發表
不是林鄭
就是比卡超了
🤭🤣
李加超講嘢口才唔多太掂, 個樣行出嚟唔夠正氣。

引用:
原帖由 mooncake024 於 2021-10-26 12:43 PM 發表

會唔會理胃鯨,糧尾芬甚至葛配凡?😄
陪你老兄上床就得、突手?含多幾年啦、

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-26 11:07 AM 發表

我說
兩個司長岩岩換人去架空佢
得唔得 ?
你感覺現在係架空嗎?林鄭成日現身喎。

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-10-26 08:31 PM 發表

我極度反對辦事無能兼仲係黃人助攻嘅林鄭月娥連任
震英哥係五年任期又做過乜?無做特首至識去串人之嘛。

引用:
原帖由 top11 於 2021-10-26 07:30 PM 發表

我估陳馮都未必想做吧?
多一事不如
佢可能仲想去五眼旅遊架。

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-10-26 09:12 PM 發表

佢可能仲想去五眼旅遊架。

咁又唔知...

我出名支持中國兼支持中央政府

但我極度反對呢個辦事無能、2019年至今黑暴嘅罪魁禍首之一、暗助攻黃人黑暴嘅林鄭月娥連任

但華記所推薦嗰3個,李家超、鄧炳強現階段都冇可能辭職參選,只有梁振英可以參選

葉劉淑儀睇動靜唔會參選

陳馮富珍只係傳媒亂吹會參選,事實係唔會

其實2017年前任法官胡國興參選時,所講嘅每一句說話,而家事後睇返句句都係真知灼見,其實當時胡國興係向林鄭月娥諫言,但林鄭月娥一直聽唔入耳,結果搞到2019年至今嘅黑暴,新冠疫症又處理得不倫不類

引用:
原帖由 古樂 於 2021-10-26 07:03 PM 發表

有啲人話鄧炳強唔夠民生政務經驗都多舊魚,而家果啲幾十年經驗又點?房屋問題一樣解決唔到,搵個敢做嘢同中央關係好三觀正有民望嘅人坐香港先有希望,鄧炳強係唯一符合以上條件
香港而家需要既系一個聽話吾怕事既人,睇睇下真係得鹹蛋超同強仔合資格

講真,當年如果唔係換屆,身為江派嘅唐唐一定可以當選,奈何習派上台要撇除江派背後操控,所以先造就梁成功上位!
梁能力上係咁多特首中最似樣,但背後班底弱,咁當然林鄭班底更弱,但班底弱都唔係梁嘅致命傷,最大獲係佢人緣太差,不論建制同泛民都唔妥佢,雖然佢都算硬淨,但五年嚟萬箭穿心,衹剩權鬥,如果俾多次機會佢,我覺得梁係暫時最好嘅人選

引用:
原帖由 scwo 於 2021-10-26 07:34 PM 發表
邊個做從來都係中央話事,討論都係浪費時間
之前阿爺其實無乜點著力香港既事,直到一場黃狗之亂,阿爺先睇到香港原來有一半系黃狗,一半系活死人,而家吾出手吾掂

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-26 08:09 PM 發表

汪明泉?
犀氣啦,稍有腦既人都知,阿爺點會比個戲子上位,你知吾知娛樂圈人系傳統大陸既社會地位,政治吾係甘玩架

我買林鄭冧莊

引用:
原帖由 acacac 於 2021-10-26 11:30 AM 發表
鄧柄強啦
咁多個高官都驚驚青青
成日怕世界點睇
唔敢做野
你睇下強哥
電視回應都敢講中國台灣省死左條心
其他人點敢咁直接
應該再下一屆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]