• 瀏覽: 11,709
  • 回覆: 118
+3
今日(26日)凌晨零時許,多個WhatsApp通訊群組廣傳2條車Cam片,片段中可見,於周日(24日)晚上8時26分,一

麗港城有「碰瓷黨」 短褲男事敗逃走。。。黑暴後,香港部分年青人終日無所事事,不是去偷就是去搶,現在還多樣新玩意「碰瓷黨」,香港底氣差,中央怎樣加持香港重回正軌,但都事倍而功半

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211026/bkn-20211026010557936-1026_00822_001.html

件衫..... 英國旗??

為買機票去英國

真係弱智無得救,依家連電單車都有車cam,邊有咁易老屈。

所有曱甴都係智障,唔係扮架。

除非呢個人有白卡,係一個傻人。否則見到佢咁做,幾大都唔好畀佢走,檢查一下架車有冇損毀?跟住報警拉佢刑事毀壞。

手足呢期好窮

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-10-26 10:39 AM 發表
除非呢個人有白卡,係一個傻人。否則見到佢咁做,幾大都唔好畀佢走,檢查一下架車有冇損毀?跟住報警拉佢刑事毀壞。
以前呢啲七事都係老筒做多嘅,但現在連後生仔都做埋一份,19年大暴亂洗腦害人不淺,香港呢兩三代人冇藥醫了,自己做緊勿都唔知

引用:
原帖由 XEO 於 2021-10-26 09:50 AM 發表
件衫..... 英國旗??
又系甲由?

引用:
原帖由 silverseven 於 2021-10-26 09:52 AM 發表
為買機票去英國
呢班黃色白痴年青人,他們怕死又愛攪事又懶惰而愛攞䀆社會著數,香港慘在趕不走他們,他們只用一聲有精神病,香港政府還要養他們過世

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2021-10-26 10:48 AM 發表

以前呢啲七事都係老筒做多嘅,但現在連後生仔都做埋一份,19年大暴亂洗腦害人不淺,香港呢兩三代人冇藥醫了,自己做緊勿都唔知
嗰啲正一社會嘅垃圾,如果我架車畀佢咁樣整凹咗個頭冚,我一定落車捉住佢,報警拉佢刑事毀壞。因為翻造個頭冚係最難嘅!冇兩千蚊落唔到樓,就算返造啲顏色,因為車頭發熱,顏色一定唔同。

有無咩法例可以拉佢?

橫掂都係,一嘢隊埋去一了百了,碰得咁過癮吖嘛

唔重判貪曾,又點重回正軌

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-10-26 10:54 AM 發表

嗰啲正一社會嘅垃圾,如果我架車畀佢咁樣整凹咗個頭冚,我一定落車捉住佢,報警拉佢刑事毀壞。因為翻造個頭冚係最難嘅!冇兩千蚊落唔到樓,就算返造啲顏色,因為車頭發熱,顏色一定唔同。
問題在於黃青幫他們做什麼壞事都沒成本的,他們兩餐都成問題,捉到佢入到罪也沒錢賠給受害車主呢,新聞巳報太多呢批垃圾嘅前科了,就算前年嘅港鐡被破壞了那麼深,最終有幾人可以賠償呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]