• 瀏覽: 23,843
  • 回覆: 126
全部都係香港人既錢,有錢都唔還,仲話自己有良心?

會唔會私下傾掂數 ? 

屎橋唔怕舊最緊要受 幾年後又翻身……!

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-10-26 05:02 AM 發表
前議員梁頌恆、游蕙禎及梁國雄因宣誓風波被取消資格(DQ),至今仍拖欠立法會借款。根據立法會行政管理委員會(行管會)最新提交的財務報告,由於已離港赴美的梁頌恆已被判定為破產人士,行管會放棄對梁採取追討行動,準備撇銷涉93萬元薪金及預支款項。至於去年被DQ的前公民黨成員楊岳橋、郭榮鏗及郭家麒、會計界梁繼昌已向行管會歸還被追討酬津,合共48萬元。

前議員梁頌恆、游蕙禎及梁國雄因宣誓風波被取消資格(DQ ...
應該窮追不捨。

引用:
原帖由 wkts 於 2021-10-26 07:18 AM 發表

齊上齊落??????
佢割蓆割到核爆啦

引用:
原帖由 隔夜冰凍的手袋 於 2021-10-26 07:15 AM 發表

講人話了?
有國安法係唔同啲,牛鬼蛇神做反人🤔🤔

無恥黃畜, 根本冇可能會還錢.

幾好,唔使還錢

應該檢討一下預支款項嘅安排

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-26 07:30 AM 發表
政府行管會真係食屎,追數求九期,唉!呢個政府
垃圾

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-10-26 05:02 AM 發表
前議員梁頌恆、游蕙禎及梁國雄因宣誓風波被取消資格(DQ),至今仍拖欠立法會借款。根據立法會行政管理委員會(行管會)最新提交的財務報告,由於已離港赴美的梁頌恆已被判定為破產人士,行管會放棄對梁採取追討行動,準備撇銷涉93萬元薪金及預支款項。至於去年被DQ的前公民黨成員楊岳橋、郭榮鏗及郭家麒、會計界梁繼昌已向行管會歸還被追討酬津,合共48萬元。

前議員梁頌恆、游蕙禎及梁國雄因宣誓風波被取消資格(DQ ...
去父母親戚屋企淋紅油

仆佳黃鄭悟做野

其實唔還政府錢出入境真係要有紀錄
未還哂無得出境就岩😑😑😑

仆街冚家剷曱甴!
🪳

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-10-26 05:02 發表

人生失敗組梁頌恆,為左一剎宣誓出風頭。破產,欠債,炒油,失業,流亡。
本來十萬月薪代代平安

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]