• 瀏覽: 44,952
  • 回覆: 227
+3
引用:
原帖由 immature 於 2021-10-25 10:11 PM 發表

打錯咩字🤭🤭
會唔會好笑得過要市長批簽證先入到境😂😂
幼稚的小狗,學乜人用中國人啲文字呃,用英文吠啦,sit,hand hand.

可以斷交了

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-10-25 10:21 PM 發表

幼稚的小狗,學乜人用中國人啲文字呃,用英文吠啦,sit,hand hand.
聽見玻璃心碎的聲音🤭🤭

咩加狗仲唔快啲同呆灣建交,驚呀?

睇到狗想講人話嘅笑話,去食大蔴狗餅喇

問過你契哥未呀,大麻國

加拿大《環球郵報》代表政府嗎,又要政府澄清了!

引用:
原帖由 hkjacky 於 2021-10-25 09:15 PM 發表
人哋中華民國憲法明文規定自己係中國一部分喎, 加拿犬唔承認人哋嘅憲法? 
人哋講的中國係中華民國呀!

五眼其中4眼輪流發功, 踩下紅線。

加拿大係其中一個被化卵功深化影響政客和傳媒對華不友善既國家,佢哋既反華勢力無孔不入用盡方法係艱難大去抹黑中國。背後亦有老尾Cxx支持!呢家呢種手段已經擴展到袋鼠國。

據我所知,任何國家要同中國建交第一個條件係承認中華人民共和國是世界上唯一合法代表中國的政權,台灣是中國的一部份。無以上承諾根本無可能同中國建交。而家加媒係要加拿大再次強調此承諾,否則就要同中國斷交。

打咀炮有咩用?重唔快啲承認台灣國並同佢建交?

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-10-25 09:19 PM 發表
美國狗主強調過N 次承認台灣係中國一部份, 乜隻狗仔想作反?
美國連佢哋國內的地圖都將台灣和中國分開咗!

加拿大如果夠膽公開咁講, 中國撤回註加拿大領事都有之

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-10-25 08:45 PM 發表
加拿大在新疆、台灣以及孟晚舟問題上與中國交惡多時。日前,有加拿大媒體稱「加拿大從未承認台灣是中國一部分」。對此,中國駐加拿大使館回應。針對

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20190322/15532470425c94ab42bdc80.jpg/V2r8c_svp60L58TrD4sKN7TU0e3LUtveFF4LmxReC5s?v=w1280r16_9
樓主你冇講錯,加拿大係美國的一個洲,亦係美國的一條門口狗,係美國的附庸國👎👎👎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]