• 瀏覽: 15,003
  • 回覆: 5
引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2021-10-25 06:23 PM 發表
橫比掂比
香江又誰有能力,魄力並符合當特首五條件的……系冇
林鄭捱義氣,做多五年
有班地產黨成立了倒林太聯盟,証明了林太做得正確...捉到班地產黨的痛處.....

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-10-25 07:42 PM 發表
林鄭仲想做特首 李家超或者梁振英 好佢太多喇 仲話有畀佢捱義氣
梁振英14佔中去左邊?

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-10-25 11:18 PM 發表

利用法庭 和平解決 78日 你認為做得唔好 林鄭玩足半年 日日汽油彈 只有警察頑抗 完全唔覺得佢支持警察 相比起結果 差太遠 最後要中央做嘢 先可以解決 梁振英完全係憑香港嘅法律解決 你話邊個有能力
佔中果陣邊個出黎最多?梁生果陣去左邊??

有功就梁拎晒,有鑊就要林太拎??

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-26 07:30 AM 發表
死都唔肯推動健康碼,居心叵測。
你又知政府無做?

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-10-27 06:02 AM 發表

通關議題在跑馬仔時段出現,可能係中央給各有意參賽者的考驗。

與內地通關,問題根本不在健康碼,澳門健康碼冇追縱功能咪一樣可以通關。香港近期採用小區強測及污水檢測搵出疫區,因地制宜加上一些創意,一樣有效將疫情控制下來。

當大家將目標放在健康碼,林鄭反而加強源頭妨疫,要取消大部分豁免檢疫進入香港的群組,比疫情出現後才發揮功能的健康碼更實際,臨危不亂。要知道,當本土確疹由冇到有,通關會 ...
同意你的講法....林太做事不會急就章...一定會逐步去做才不會俾人入到位......

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-26 11:06 PM 發表

必須承認林鄭好叻,反應快,口才特佳。
但系點解唔推健康碼?點講都唔通。
仲有,佢個北區鴻圖大計完全唔使佢郁手,噏完之後,向後繼者出個大題目;成是她的功勞,敗是別人的冇用。
有人話唔好搞明日大嶼嘛...咪去搞新北囉....睇下得唔得......

明日大嶼平靚正都唔要,走去要個好難收地既項目?林太只係成全班牛鬼蛇神嗟.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]