• 瀏覽: 5,311
  • 回覆: 11
因仲有幾十萬人食緊如全面禁賣禁食我諗呢班人吊煙癮時日日打人都似全社會仲衰過19年都似

假設性太多,唔認同

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-25 13:57 發表
因仲有幾十萬人食緊如全面禁賣禁食我諗呢班人吊煙癮時日日打人都似全社會仲衰過19年都似
好喎!你日日去打人。
同法官講因為你冇煙頂癮囉。

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-27 08:36 AM 發表

好喎!你日日去打人。
同法官講因為你冇煙頂癮囉。
肯定5止我一個打人的係數以萬計的監倉肯定爆晒棚的

剩係咁電子煙都比人係咁嘈啦, 仲話全面禁煙

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-10-27 09:15 AM 發表
剩係咁電子煙都比人係咁嘈啦, 仲話全面禁煙
加國都大麻合法化因人多食

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-27 09:09 發表

肯定5止我一個打人的係數以萬計的監倉肯定爆晒棚的
唔緊要!呢的嘢大陸願意幫手,中國咁大,依家犯罪率極低,監倉大把空位,點會裝唔晒的香城儍西?

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-27 09:26 AM 發表

唔緊要!呢的嘢大陸願意幫手,中國咁大,依家犯罪率極低,監倉大把空位,點會裝唔晒的香城儍西?
香港禁你估呀爺禁5禁到時你估會5會億億聲在監倉嗎

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-27 09:58 AM 發表

香港禁你估呀爺禁5禁到時你估會5會億億聲在監倉嗎
煙草傳入中國的途徑雖然各說不一,但自呂宋傳入乃為比較流行的說法。這不僅因為呂宋島所處的地理位置和葡萄牙人的早期占領,有可能使這一地區比亞洲其他地區較早地接受美洲煙草,而且從比較充實和具體的文獻記載看來,漳、泉很可能是中國最早引種煙草的地方。

烤煙,原產于美國,舊稱董煙,也稱美煙或弗吉尼亞煙草。中國烤煙于20世紀初引種,最初是伴隨外國資本主義勢力的入侵和掠奪進入中國的。

香煙對人體損害未及電子煙一半, 而且現代醫學已經掌握肺癌治療的技術, 沒必要一刀切斷煙草商的命脈。

為何說電子煙對人體的殘害比香煙大呢? 因為美國肺炎源頭已被追查到是源於電子煙的禍害。
有見及此各國政已意識到要就禁絕電子而立法取締。

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-25 13:57 發表
瞓過醫院, 保證你立即介得甩.

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-10-25 01:57 PM 發表
師兄,煙不是毒品,心癮! 作為三十幾年煙民經過親身經歷數次戒煙,最後於數年前話戒終於戒甩!完全唔掂煙仔!
如果政府真係全面禁煙,市面冇煙賣,我絕對相信大部份煙民可以逐漸忘記煙呢樣野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]