• 瀏覽: 5,840
  • 回覆: 22
提示: 違規內容已被屏蔽
之前好似話過2030年前完成統一。

2025年—2030年

等國民黨上場,睇和平統一

我覺得好渺茫。根本唔會打。

連羅馬教庭都攪外交, 等台灣D邦交國都冇曬, 武統開始.

到今日阿爺都係希望用和平方式統一,始終收返自己管治無理由想炸欄晒佢,但老美當然希望你兩個鬼打鬼消耗下國力,減慢發展速度。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-10-25 06:04 PM 發表
到今日阿爺都係希望用和平方式統一,始終收返自己管治無理由想炸欄晒佢,但老美當然希望你兩個鬼打鬼消耗下國力,減慢發展速度。
台灣自己民眾都唔介意台灣被打爛,
你幫台灣民眾擔心?

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-10-25 06:04 PM 發表
阿爺食埋萊島之後功力會大增呀!

引用:
原帖由 棧道 於 2021-10-25 03:40 PM 發表
等國民黨上場,睇和平統一
不是我看不起國民黨,國民黨沒有能力上台了,即使國民黨上台也不會和平統一的

引用:
原帖由 電梯平平草稿 於 2021-10-26 09:54 AM 發表

不是我看不起國民黨,國民黨沒有能力上台了,即使國民黨上台也不會和平統一的
x2

第一,國民黨力量一直走下坡,根本唔夠民進黨玩,可見將來都無可能上到台

第二,你睇小馬哥,做到總統,都唔敢講和統,即使到今日已下台,黨內無職務,仍然唔敢講

點可能和統?

這一戰已經講述很多年吧🙂

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-26 10:10 AM 發表

x2

第一,國民黨力量一直走下坡,根本唔夠民進黨玩,可見將來都無可能上到台

第二,你睇小馬哥,做到總統,都唔敢講和統,即使到今日已下台,黨內無職務,仍然唔敢講

點可能和統?
認同,根本無可能和統,只可以武統。

大部份人估計武統時間是2025-2029

我認為如果只是佔領台灣,今日已經有能力;但要考慮美軍之後封鎖+軍事突襲,老解要有把握在第二島鍊之內取勝(或阻止美軍越過第二島鍊)

只要第二批八艘055入列,就可以了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]