• 瀏覽: 30,217
  • 回覆: 164
+2
引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-25 10:23 發表
傳聞好多都係老作.
x2 假新聞

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-10-25 10:16 AM 發表
世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審議會議」,美國、歐盟、日本、英國、澳洲和加拿大都參加這場自2018年

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211022/photo/bkn-20211022145102524-1022_00842_001_01b.jpg?20211022180229

世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審 ...
這是一個玩笑,對吧? 中國已經在信中回復了所有1600個問題,但都是錢的問題,中國不應該向發展中國家額外支付15%的關稅,它已經額外支付了3年,不再有額外的關稅。

提示: 違規內容已被屏蔽
又咁可愛,自私自利亂出兵經濟霸佔嘅國家最鐘意檢討人地

再咁落去,呢個香港討論區將會成為為反中國的基地,被封殺查辦。

提問:你幾時肯同我做生意啊?🤣

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-10-25 10:16 AM 發表
世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審議會議」,美國、歐盟、日本、英國、澳洲和加拿大都參加這場自2018年

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211022/photo/bkn-20211022145102524-1022_00842_001_01b.jpg?20211022180229

世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審 ...
唔通果40國系小學雞??

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2021-10-26 12:09 AM 發表

好成績果個吾一定少朋友。好睇點處理事情。
中國初初成為強國...........多數國家未適應.........慢慢來......!!
重點是中國要保持強大........這樣慢慢就會正常.........堅持在正確的路上........最後都會被接受.....!!

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-25 04:35 PM 發表

不守規矩的
又再裝被全世界「欺負」的「受害者」就算了。
你好像說美國侵略伊拉克及阿富汗...............!!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-25 03:16 PM 發表
既然對中國不滿,點解仲同中國做貿易
係呀!最9叻澳洲,什么唔賣俾你,吹咩

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-25 09:57 PM 發表

好似以前清朝中國同外國打仗,
例如八國聯軍那次是中國首先對外宣戰,
每次輸咗就話人「欺負」中國唔公平,
咁打來做咩,
不如日日話自己被「欺負」愚弄人民扮「受害者」搵到更多著數。
美日英澳法德真系有心打中國架喎,成日系南海軍演,總有一日會打。如果真系打,我會樂見一鑊打染帶頭嗰幾個,順便滅左啲小國。我信阿爺有能力做到。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-25 11:32 AM 發表
明明制裁係美國攪出黎
而且仲要夾埋去欺壓中國

根本又黎玩集團欺凌!
撐中國有70幾個國家,撐歐美只有40幾個國家,邊個欺壓邊個仲未知。

收皮啦,日日 傳傳傳傳傳

中國有沒脅迫台積電和三星集團交出客戶資料? 有冇強迫收購ARM

引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2021-10-25 11:51 PM 發表

40隻加美國佔全世界七成資本。
一帶一路共同富裕,歐美嚇到鼻哥窿冇肉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]