• 瀏覽: 46,973
  • 回覆: 9
+2
澳洲開始縮, 先前大大聲出兵, 契弟甘勇武 美國表示終於有水魚去替死 感到高興

而家見你澳洲企前兩步, 美國佬即刻後退十步 澳洲佬發覺大佬離佢越來越遠, 馬上後退十二步, 就話與美國同進退

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-10-25 10:00 AM 發表
點解美國同澳洲都想打仗?講到尾都只係搵個藉口可以派兵佔據台灣啫!萬一中國真係出兵攻台第一波都打到台灣爛晒,之後西方聯軍參戰阻中國軍隊登陸台灣順理成章聯軍便取得台灣控制權。
台灣只係幫美國佬守住太平洋出口, 無咗台灣 大陸海軍如入無人之境 核潛艇可以直接潛伏太平洋, 大陸海軍可以去到美國西岸

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-10-25 10:07 AM 發表
即係澳洲都打算賣過期武器畀台灣省?
蝦兵蟹將海鮮 算唔算軍火 係嘅可以出口新鮮嘅過期就唔好

澳洲防長:美國佬 叫人衝 自己鬆 點得架 大佬鬆 我都鬆 手jokes 齊上齊落

講就兇狠 做就碌能 美國都打唔過極音速導彈 澳洲佬點解認為佢可以

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-10-25 10:40 AM 發表
 一個國家無自主意識就係咁, 
狗即係狗, 忠心表示自己聽晒主人話即係一條好狗! 
而家擺明唔聽主人話 主人叫佢衝咬人 居然自己鬆

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-25 10:49 AM 發表
即係老美唔派兵嚟,澳洲都唔會啦,台灣死梗,五眼講就兇狠,做就碌撚
美國係唔會出兵 事實証明美國將領未開戰巳經打定軍事熱線 核武大國唔會直接開戰 美國一定係揾代理人去送死

引用:
原帖由 kenny1032 於 2021-10-25 10:53 AM 發表
其實澳洲何解咁仇視中國?早十年前還是很友善的
友善只係表面上, 而家只係不掩飾真本性 五眼即係五眼係反華

引用:
原帖由 kenny1032 於 2021-10-25 11:07 AM 發表

那些年真係友善的,澳洲學校有中文學
那些年仲係中國崩潰論 而家崩潰不成 美國好快失落世界第一經濟體 變成中國威脋論 留比西方時間唔多 而家唔發難等幾時

引用:
原帖由 加燦 於 2021-10-25 08:54 PM 發表

澳洲戰機有冇本事飛到去台灣先?
澳洲願意送死的話 美國表示歡迎 用航母送佢地最後一程 租埋成隻航母比澳洲又點話, 而家美國都話借核子潛艇比澳洲 潛艇2040年先交貨 呢20年借住先江湖救急

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]