• 瀏覽: 6,674
  • 回覆: 11
+2
似乎政府仍然有人響度曖昧應對過去嘅顏色革命, 香港加油呢啲咁大路嘅野, 就正正係俾人哋騎劫咗黎用做口號, 主要係個字體, 等你一望, 個潛意識嘅關聯就係咩?  唔好話唔知, 就係:

光復香港, 時代革命.

除咗香港加油, 以下嘅大路字眼當日都係被騎劫:

和你 (和平理性)
手足 (黑暴同黨)
經濟圈 (物資眾籌門路)
有心市民 (刻意針對某活動提供物資嘅人)
手拖手 (三罷)                                

背後, 根本就係成套顏色革命用黎做洗腦統戰嘅劇本, 你到今日都要扮野話唔知嘅話, 你仍然係未覺醒.

附件

Yellow terrorist slogan.png(249.92 KB)

Yellow terrorist slogan.png

警方也沒有說在渣馬穿香港加油T是犯法,也沒有拘捕任何人。只是既然這班人死心不息自作聰明要玩小動作,警方/主辦方也奉陪讓你們灰頭土臉罷了。
你們玩灰色地帶便係灰色地帶玩番你轉頭,你玩得過份超越紅線咪捉你番差館囉。

難搞、真係唔知呢班人想點?
有好多嘢心知肚明。

俾洗腦的談何容易,又能從何可跳出來?

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-10-25 12:49 PM 發表
俾洗腦的談何容易,又能從何可跳出來?
知道自己被洗腦,都要好耐時間先接受到

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-25 11:37 AM 發表
難搞、真係唔知呢班人想點?
有好多嘢心知肚明。
點會唔知呢班人想點。
幾個字講哂,測底線,抹黑中央/政府亂打壓。

現在他們就鬼鬼祟崇測底線,跟住一步步切香腸型式去做一些灰色地帶野,這招印度常用於邊界爭議。
政府不理就慢慢恢恢黑暴,政府禁止就抹黑為打壓。
由於灰色地帶,要詳細說明才能講清楚,但一般人只喜歡速食文化,有理說不清,他們便可站在道德高地扮豬食老虎。

例如,穿"香港加油"衫都不准許。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-10-25 03:05 PM 發表

知道自己被洗腦,都要好耐時間先接受到
就好似入左邪教,好多會接受吾到就直接顛左,有的會一路沉淪下去,政棍真係PK到極點,沒利用價值的必放棄,自己一走了之。

顏色革命係一盤大生意,即使係殺頭生意都一定有人做嘅!

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-10-25 03:14 PM 發表

點會唔知呢班人想點。
幾個字講哂,測底線,抹黑中央/政府亂打壓。

現在他們就鬼鬼祟崇測底線,跟住一步步切香腸型式去做一些灰色地帶野,這招印度常用於邊界爭議。
政府不理就慢慢恢恢黑暴,政府禁止就抹黑為打壓。
由於灰色地帶,要詳細說明才能講清楚,但一般人只喜歡速食文化,有理說不清,他們便可站在道德高地扮豬食老虎。

例如,穿"香港加油"衫都不准許。
以前都測開底線-反國教, 反高鐵, 反國歌法, 反故宮博物院,
那些黃色經濟圈也是陰陰增加反動意識, 大家都知想點. 都撕破臉, 卻扮一切如常.

中毒已深,所謂病入膏肓的畜牲;若不驅逐出境,只可人道毀滅。
醫番都嘥藥費也!

洗哂腦跳唔出就由佢跟身一世,呢種人成世都失敗
可以不理

實錘!
漢奸杜汶澤的話,再次印證了香港黑暴幕后推手之一的是台毒~
這曱甴專用字體大家都懂的~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]