• 瀏覽: 28,941
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
+2
世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審議會議」,美國、歐盟、日本、英國、澳洲和加拿大都參加這場自2018年

左宗棠有云:「能受天磨真鐵漢,不遭人嫉是庸才」。千古一帝皇上就係堅!上次先八國今次「我要打四十個」。皇上真係 Make 帝國 Great again again !

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211022/bkn-20211022145102524-1022_00842_001.html

現在談愛國,那是愛誰的國?蔣介石的國吧?、少數人的國,他們少數人去愛吧、 一個不是人民選舉出來的政府,有什麽臉面代表這個國家?愛這樣的國家,就是對祖國的背叛。1946年.毛澤東
咁at last 若中國有能力出世貿,與個別國家用本幣交易,咁...

而家 d 新聞都係傳

誰違反WTO協議,你打壓華為在先,反制合理

又係美國40個集團
上次屈中國人權,又係40國

歐洲佔當29國, 美國佔11
當中歐洲上次又係29國圍爐要制裁中國, 肯好匈牙利一票否決

再講返呢40國又夾埋在聯合國屈中國人權

幸好聯合國另外90個 國家出來, 齊撐中國

所以都知呢40國, 係明老屈

開始明白白人世界的標準, 邏輯, 價值觀, 佢地嘅期望係比你中國加入WTO, 要一面打倒你共產體制一面要你大量採購美加澳日產品, 唔可以有任何反抗行動, 變相係經濟八國聯軍瓜分你中國天然資源, 外匯儲蓄, 你要賣低價高質產品比佢地享受, 另一方面要買佢地高價低質產品維持佢地出口貿易, 缺一不可

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-25 06:53 AM 發表
開始明白白人世界的標準, 邏輯, 價值觀, 佢地嘅期望係比你中國加入WTO, 要一面打倒你共產體制一面要你大量採購美加澳日產品, 唔可以有任何反抗行動, 變相係經濟八國聯軍瓜分你中國天然資源, 外匯儲蓄, 你要賣低價高質產品比佢地享受, 另一方面要買佢地高價低質產品維持佢地出口貿易, 缺一不可
白人就係咁, 佢以為佢地就係天下,

在194X年, 佢地就係咁, 夾埋就老屈了巴勒斯坦土地俾以色列, 懶理巴勒斯坦在那裡己立國5百多年, 亦懶理以色列在那裡屠殺及搶奪巴勒斯坦人

白人就係咁邪惡

引用:
原帖由 wayfarer 於 2021-10-25 05:43 AM 發表
世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審議會議」,美國、歐盟、日本、英國、澳洲和加拿大都參加這場自2018年

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211022/photo/bkn-20211022145102524-1022_00842_001_01b.jpg?20211022180229

左宗棠有云:「能受天磨真鐵漢,不遭人嫉是庸才」。千古 ...
說明大家想中國主持世貿,比佢一個講哂。其他國家只需要坐係度聽囉。

講澳洲
1. 中美貿易戰, 中國轉買美國貨 ,澳洲是否不滿?
2. 中國有什麼必需要買澳洲貨,不可向其他國家買?
3. 中澳自貿協議有無落實?
4. 澳洲對中國貿易順差點解決?

慢慢答的提問先

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-10-25 06:40 AM 發表
做新聞業嘅專才,好多都有 "傳播、傳理"  嘅學術專業,亦即系專業做 "傳聞" 、"散播" 、無理 失實嘅訊息

引用:
原帖由 hegangbei 於 2021-10-25 07:10 AM 發表

做新聞業嘅專才,好多都有 "傳播、傳理"  嘅學術專業,亦即系專業做 "傳聞" 、"散播" 、無理 失實嘅訊息
俾二百幻起機用

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-25 06:53 AM 發表
西人覺得俾錢去買中國產品而冇去搶已算善良

有冇可能答得哂1600個提問

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]