• 瀏覽: 29,078
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 wayfarer 於 2021-10-25 05:43 AM 發表
世界貿易組織(WTO)周四舉行「第8次對中貿易政策審議會議」,美國、歐盟、日本、英國、澳洲和加拿大都參加這場自2018年

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211022/photo/bkn-20211022145102524-1022_00842_001_01b.jpg?20211022180229

左宗棠有云:「能受天磨真鐵漢,不遭人嫉是庸才」。千古 ...
美西睇唔明  點解對中國圍追堵截都無效 , 疑問緊係多

當年入世貿的條件都未實現,一早應該踢中國走啦

明朝海禁,清朝封關鎖國,共產黨打倒全世界

又唔講資料來源,加個傳字記者可作文

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-10-25 06:48 AM 發表
誰違反WTO協議,你打壓華為在先,反制合理
美帝點打壓華為?

引用:
原帖由 9個正理想 於 2021-10-25 08:56 AM 發表
如果係咁就應該在WTO原有框架內投訴,而唔係美國出動301等國內法、亦唔需要架空WTO逼改規則

傳。。。。。。。

引用:
原帖由 chun4321 於 2021-10-25 08:59 AM 發表

美帝點打壓華為?
你岩岩來到地球?

天天叫中國開放市場,
外國又「欺負」中國了。

現今記者用個傳字便可作新聞。

閉門會議

引用:
原帖由 9個正理想 於 2021-10-25 08:56 AM 發表
睇吓到時邊個仆街先,很好的主意

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-25 06:58 AM 發表

白人就係咁, 佢以為佢地就係天下,

在194X年, 佢地就係咁, 夾埋就老屈了巴勒斯坦土地俾以色列, 懶理巴勒斯坦在那裡己立國5百多年, 亦懶理以色列在那裡屠殺及搶奪巴勒斯坦人

白人就係咁邪惡
所以佢哋長久要霸佔所謂道德高地 目的就係要欺騙世人同埋掩飾佢哋所做嘅一切惡行 道德標準對佢地嚟講只有一種包裝 你個人有冇道德唔緊要 有需要嘅時候攞出嚟畀人見到就可以 呢啲先係西方人真真正正嘅核心價值

傳聞多數都係老作.

就算問16000個問題,答案都只係得一個!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]