• 瀏覽: 8,800
  • 回覆: 9
+3
香港加油"又話政治,香港"又話政治, 咁Q 脆弱就唔好攪賽事啦

#玻璃碎到成地
#香港加油

呢d已經唔係白色恐怖,係白痴恐怖。

。。。。。。。。。。

//「香港」或「香港加油」又有什麼「政治元素」呢?如果「香港」二字犯禁,這賽事叫「渣打香港馬拉松」,含「香港」二字,豈不是主辦者早已帶頭犯禁?何況按照這種「政治元素」邏輯,最敏感的字眼根本不是「香港」,而是「渣打」。渣打是英國銀行,代表外國勢力,馬拉松叫「渣打香港」,分明剃「中國香港」眼眉;想避免「政治元素」,該改名叫「中國香港馬拉松」才對啊。

退一萬步,就算「香港加油」涉政治含意,也是中國官方認可的。//

https://www.thestandnews.com/politics/人民日報表示香港加油

黃畜講「香港加油」仲難聽過粗口

阿媽揸把刀係㕑房煮餸,跟匪徒揸把刀係銀行打劫,同樣係揸刀,係唔同脈絡下一個不犯法,一個係犯法。

如果沒有足夠智商分辨揸刀何時何地犯法,何時何地不犯法,就乾脆不要揸刀好了。

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-24 22:47 發表
香港加油"又話政治,香港"又話政治, 咁Q 脆弱就唔好攪賽事啦

#玻璃碎到成地
#香港加油

。。。。。。。。。。

//「香港」或「香港加油」又有什麼「政治元素」呢?如果「香港」二字犯禁,這賽事叫「渣打香港馬拉松」,含「香港」二字,豈不是主辦者早已帶頭犯禁?何況按照這種「政治元素」邏輯,最敏感的字眼根本不是「香港」,而是「渣打」。渣打 ...
你老豆對你講「****1」冇問題。第二個人對你講得唔得?

主要係個字體, 等你一望, 個潛意識嘅關聯就係咩? 唔好話唔知, 就係:
光復香港, 時代革命.
除咗香港加油, 以下嘅大路字眼當日都係被騎劫:
和你 (和平理性)
手足 (黑暴同黨)
經濟圈 (物資眾籌門路)
有心市民 (刻意針對某活動提供物資嘅人)
手拖手 (三罷)

附件

Yellow terrorist slogan.png(249.92 KB)

Yellow terrorist slogan.png

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-24 10:47 PM 發表

#玻璃碎到成地
#香港加油

。。。。。。。。。。

//「香港」或「香港加油」又有什麼「政治元素」呢?如果「香港」二字犯禁,這賽事叫「渣打香港馬拉松」,含「香港」二字,豈不是主辦者早已帶頭犯禁?何況按照這種「政治元素」邏輯,最敏感的字眼根本不是「香港」,而是「渣打」。渣打 ...
倒打一耙
香港加油
不是黃蟲暴動 搞的政治標語嗎

裝死忘了嗎

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-24 10:47 PM 發表

#玻璃碎到成地
#香港加油

。。。。。。。。。。

仲好講!原本正正常常嘅幾個字就係俾你哋班黃人曱甴先騎劫後自己申請成為政治語言週圍賣慘扮被打壓,賊喊捉賊,面皮厚過地球!!

引用:

#玻璃碎到成地
#香港加油

。。。。。。。。。。

正常人問  "你係邊度嘅?" ,
係問你住邊度,但係黑社會問你就係自稱黑社會成員盆你,
拉得.
同理

實錘!
漢奸杜汶澤的話,再次印證了香港黑暴幕后推手之一的是台毒~
這曱甴專用字體大家都懂的~

引用:

#玻璃碎到成地
#香港加油

。。。。。。。。。。

叫'香港政府'又算唔算呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]