• 瀏覽: 29,022
  • 回覆: 154
引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-25 12:09 AM 發表

拉咁多人都唔走, 佢地想點
想幫手打發佢哋走就叫多D外賣,外賣師24小時跑外賣賺錢驗身辦移民

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-24 08:48 PM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年年中生效後,英、美、加、澳政府相繼向港人推出特別的移民或暫居方案,其中,加拿大聯邦政府更推出針對香港人特別工作簽證移民途徑,及供在當地就讀大學及大專的畢業生使用的簽證計劃。據當地媒體報道,相關計劃推出後,在4個月內收到超過

加拿大果然係工作移民好地方,短短4個月已經有3千幾人申請,未走果1百9十萬生於亂世既精英可要積極考慮申請

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/加拿大特別移民及工作計劃-4個月約3000港人申請-145345774.html
英國,加拿大同美國,英國計劃比較到,所以去晒英國,不過。。。大陸落來既新香港人無架。英國係半年六萬幾申請,一年就十幾萬,兩年幾十萬,仲有加拿大,美國同。。。。。台灣。

幾年,無一百都幾十萬。。。。

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-10-25 12:15 AM 發表

人地講得出加拿大洗費,天氣,唐人街環境,對加拿大有認識,一定有住過。

你中意就快啲申請,唔好留係香港
其實有冇第二句?又唔好留香港?😂 ,你老幾?我留唔留你理得我?有咩資格叫人走?男屍真係智力低能到極點😂

引用:
原帖由 lmichael 於 2021-10-25 12:33 AM 發表

英國,加拿大同美國,英國計劃比較到,所以去晒英國,不過。。。大陸落來既新香港人無架。英國係半年六萬幾申請,一年就十幾萬,兩年幾十萬,仲有加拿大,美國同。。。。。台灣。

實際數字好難估

講咗N次叫佢地包機包食宿準備埋份工比啲曱甴架啦,你睇而家目標百分之5都唔夠(仲要當9萬人都係曱甴移民),走多廿年都未走得晒呀陰公

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-10-25 12:35 AM 發表

實際數字好難估
有需要知移出數字咩? 我哋又唔係政府人員, 知嚟做乜?

要令佢哋以後返唔到黎

引用:
原帖由 lmichael 於 2021-10-25 12:33 AM 發表

一年就十幾萬,兩年幾十萬 >>打少啲飛機啦,第一年都冇十幾萬,仲有之前吹八月限期,但谷極都谷唔到低等生物走。兩年幾十萬不如話一百萬。仲有加拿大已經係開放比新移民申請,唔好終日幻想,其實好多曱甴黃人都係新移民。

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-25 12:26 AM 發表

呢位香討會員果然高見,據非正式統計,3千簽證,起碼連帶30萬人走佬,香港走了30萬,步入亂世了
3000 點發水到30萬 泛民式發水?自動剩大100倍?

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-10-25 12:33 AM 發表

睇晒所有帖,只有樓主講過30萬這個數字喎。
但正常有常識的人都知,好多時移民是一家大細咁走,好多時一個攞到工作簽證便移民,小朋友當然是跟埋父母走,3000個工作簽證,平均都有6000~10000人移民啦!
而現在移加拿大主要是申請學生簽證,並非工作簽證。至於文中有講熱門移民國家英國/美國/澳洲並不連在這3000個工作簽證在內。
新聞都報導年輕人大學生隱瞞,拋下父母自己移民啦

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-24 08:48 PM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年年中生效後,英、美、加、澳政府相繼向港人推出特別的移民或暫居方案,其中,加拿大聯邦政府更推出針對香港人特別工作簽證移民途徑,及供在當地就讀大學及大專的畢業生使用的簽證計劃。據當地媒體報道,相關計劃推出後,在4個月內收到超過

加拿大果然係工作移民好地方,短短4個月已經有3千幾人申請,未走果1百9十萬生於亂世既精英可要積極考慮申請

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/加拿大特別移民及工作計劃-4個月約3000港人申請-145345774.html
一邊積極吸收優質香港難民,同時強力拒絕劣質某國刁民

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-10-25 12:35 AM 發表

實際數字好難估
你有冇見航空公司要加開航班?而且過去一年航空公司因疫情每班機要限量乘客,你就知根本唔多人走。大家以為好多人走,其實都係面書班文宣制造假象。

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-10-24 23:52 發表
幾時走晒200幻曱甴
x2

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-25 12:44 AM 發表

新聞都報導年輕人大學生隱瞞,拋下父母自己移民啦
廢老們要為下一代著想, 唔好阻佢哋移民;免得怨你哋一世呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]