• 瀏覽: 29,089
  • 回覆: 154
求下你班黃屍快啲走 🙏

引用:
原帖由 一嗚 於 2021-10-25 12:04 AM 發表

d男屍學識始終爭人九十條街,咩都唔識,只識講"死曱甴快d走", 學識學曆資產又低,唔怪得人地唔收,只懂唔抵得人有得去外國,不斷衰唱仲要泥泥去去都係果一兩句,真係陰功。😂
咪係囉,我識果堆移民個個都住幾層高複式豪宅,個個都做鑄造加拿大楓葉金弊生意,發到豬頭咁

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-25 12:13 AM 發表

我識果堆黑3人移民話4季如春
錯, 係一天裡有四季~

引用:
原帖由 Thomas87 於 2021-10-25 12:17 AM 發表
 加拿大華人很多選擇聚居係溫哥華 Richmond,一半人口以上是華人,跟香港沒有分別。由於溫哥華跟日本東京一樣,受到大平洋暖流影響,一年四季天氣溫度跟東京幾相似,亦種植了很多櫻花,冬季來臨,好多華人就會坐巴士或自駕3小時北上去滑雪勝地 Whistler 度假,好多中學同學移民去溫哥華之後,都迷上滑雪

如果喜歡呢種生活及有條件的話,不妨考慮一下移民去溫哥華
知唔知[溫哥華]生活水準高[多倫多]好遠, 比[卡加你]更甚, 買條油炸鬼兩個半, 一磅乂燒10幾蚊.

幾時先走曬班二百幻低智生物。成日瀨死唔走。

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-24 08:48 PM 發表
【on.cc東網專訊】《港區國安法》去年年中生效後,英、美、加、澳政府相繼向港人推出特別的移民或暫居方案,其中,加拿大聯邦政府更推出針對香港人特別工作簽證移民途徑,及供在當地就讀大學及大專的畢業生使用的簽證計劃。據當地媒體報道,相關計劃推出後,在4個月內收到超過

加拿大果然係工作移民好地方,短短4個月已經有3千幾人申請,未走果1百9十萬生於亂世既精英可要積極考慮申請

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/加拿大特別移民及工作計劃-4個月約3000港人申請-145345774.html
快啲走啦,香港又可以輸出垃圾

中國攻入美加收復北美時,一定會將呢啲外逃漢奸曱甴,同啲死鬼白皮豬一齊全部送落地獄!

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-10-25 12:07 AM 發表

每人有不同取向,只知道去到30/6,已有6萬幾人申請了BNO VISA去英國,至於加拿大就沒有數字,當然明白3000個工作簽證,不會當3000人移民啦!而且有好多香港人用讀書簽證,而且移民是一家人走,一個工作簽證,加埋屋企人一齊已經有一萬人啦!
只會傻仔見到3000人工作簽證,就當3000人移民
呢位香討會員果然高見,據非正式統計,3千簽證,起碼連帶30萬人走佬,香港走了30萬,步入亂世了

最好笑班曱甴黃人去到加拿大發現左鄰右里都係佢地至憎嘅內地同胞

200幻黃畜曱甴幾時先肯走呀?!
🤨

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-10-25 12:24 AM 發表
幾時先走曬班二百幻低智生物。成日瀨死唔走。
眾囚捐晒D錢,跑緊外賣,跑慢D都餓死全家,仲點發移民夢?

班窮西點走啊,乜都唔識,有L人請曱甴做野。

加拿大華人都唔想佢啲過去搶褔利。

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-10-25 12:20 AM 發表

錯, 係一天裡有四季~
長知識了

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-25 12:30 AM 發表

眾囚捐晒D錢,跑緊外賣,跑慢D都餓死全家,仲點發移民夢?
曱甴邊有錢捐,一向都係幕後金主洗黑錢捐比班幕前演員做騷。

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-25 12:26 AM 發表

呢位香討會員果然高見,據非正式統計,3千簽證,起碼連帶30萬人走佬,香港走了30萬,步入亂世了
睇晒所有帖,只有樓主講過30萬這個數字喎。
但正常有常識的人都知,好多時移民是一家大細咁走,好多時一個攞到工作簽證便移民,小朋友當然是跟埋父母走,3000個工作簽證,平均都有6000~10000人移民啦!
而現在移加拿大主要是申請學生簽證,並非工作簽證。至於文中有講熱門移民國家英國/美國/澳洲並不連在這3000個工作簽證在內。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]