• 瀏覽: 32,497
  • 回覆: 172
+4
新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫情持續,變種病毒肆虐已近半年。隨着疫苗接種率上升,部分國家開始轉向「與病毒共存」,逐步解封。然而這樣的做法

李家坡也是沒有辦法,縱深小,經濟支柱單一,實行中國的隔離政策,是撐不下去的,所以只能選擇與病毒共舞,誰不知道清零最好,不是誰都有中國共產黨和中國人的素質,以及中國雙循環的經濟身量。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/692394/新冠肺炎-與病毒共存真的可行嗎-新加坡成全球示範焦點

病毒一變種,對炸彈疫苗作出抵禦,咁就死得人多

地球唔係人類嘅,病毒都有生存嘅權利。

咁搞法變鎖中國🤔🤔

再變種就死得人多。但又真係無咩辦法

自美返台個案打過三劑 BNT 仍感染!再增12例死亡個案

https://udn.com/news/story/120940/5833634

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 09:10 PM 發表
病毒一變種,對炸彈疫苗作出抵禦,咁就死得人多
交叉感染

引用:
原帖由 高婉岩 於 2021-10-24 09:58 PM 發表
變晒種,再做疫苗要時間研究,製造,測試,要大量資金研究,要買大量材料,要運輸等,唔能夠慢!等得嚟都玩完

引用:
原帖由 高婉岩 於 2021-10-24 09:58 PM 發表
但再開關一樣死
唔病死但餓死

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-10-24 21:37 發表
對,只是白人搶著要親身享受…

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 23:10 發表

變晒種,再做疫苗要時間研究,製造,測試,要大量資金研究,要買大量材料,要運輸等,唔能夠慢!等得嚟都玩完
西方醫學在大自然面前根本毫無作用

引用:
再變種既話,就係為對抗科興服必泰等疫苗變種,因為病毒也要生存!所有打左毒針既人,好自為之,你們將會被變種病毒撤底攻擊

呢個病毒,全球等死。

與病毒共存,就是要5%人口犧牲
全球七十億人,要死三億五千萬

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-10-24 09:37 PM 發表
對地球來說,人類就是病毒。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]