• 瀏覽: 32,724
  • 回覆: 17
+4
病毒一變種,對炸彈疫苗作出抵禦,咁就死得人多

引用:
原帖由 高婉岩 於 2021-10-24 09:58 PM 發表
再變種就死得人多。但又真係無咩辦法
變晒種,再做疫苗要時間研究,製造,測試,要大量資金研究,要買大量材料,要運輸等,唔能夠慢!等得嚟都玩完

引用:
原帖由 高婉岩 於 2021-10-24 09:58 PM 發表
再變種就死得人多。但又真係無咩辦法
再變種既話,就係為對抗科興服必泰等疫苗變種,因為病毒也要生存!所有打左毒針既人,好自為之,你們將會被變種病毒撤底攻擊

引用:
原帖由 H-KBoy 於 2021-10-25 03:50 AM 發表

對地球來說,人類就是病毒。
人類係地球產生出來,自己既錯失,所以地球必須承擔責任!

引用:
原帖由 50389560 於 2021-10-25 06:40 AM 發表
新加坡疫苗接種率超過八成,香港得六成左右,點都有D人死都唔肯打針,點比較?而且頭兩針嘅免疫效果會隨時間減少,同病毒共存就要建基於長期嘅大規模接種,香港人肯唔肯先?

另外,病毒變種係機率問題,越多人中招,基數越大,出現疫苗逃逸嘅變種機會就越大
傻閪先去打炸彈毒針,到時湊夠7成接種率,政府名正言順推行與病毒共存,咁香港就死得人多!

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-10-25 07:57 AM 發表

清零的另一風險是令自己同全球隔離
長時間鎖國
現在睇嚟鎖國有必要性

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-25 08:22 AM 發表
新加坡咁搞法只會令病毒更易適應人體,更易產生變種
係令病毒適應疫苗,為求生存作出反擊,專門針對打左疫苗人仕,作出攻擊,唔係你死就我亡!

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-25 08:55 AM 發表

所以令疫苗效力大減
見人類製造疫苗消滅病毒,病毒當然要復仇啦,人類不是大晒!

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-25 08:59 AM 發表

死多d人類,大自然回復正常
打左疫苗,即係同病毒作對,死晒呢批人係好事!

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-10-25 09:18 AM 發表

首先, 病毒唔係生命體, 你要比到生命佢先講佢既生存權利
一舊石頭都有生存權,點解病毒唔可以有?

引用:
原帖由 湊熱鬧的人02 於 2021-10-25 09:56 AM 發表

在印度變種出來的Delta, 有多少個宿主是打科興疫苗?! 又有多少個打復必泰疫苗?!
總之想病毒消失既疫苗,病毒都會攻破之,然後作出致命報復!

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-10-25 09:59 AM 發表

都係果句, 你先要比到石頭生命, 就可以講生存權
等你做野啦
不是生命就不能生存?

引用:
原帖由 娉婷女子 於 2021-10-25 09:34 AM 發表
或者病毒只想問地球人一個問題:「到呢一刻究竟投資重要,還是條命重要?」末日片就睇得多,但只是到這種程度人類已經不願蝕底少少、互相幫助,然後通力合作先解決現狀,不禁覺得電影原來真的只是故事而已。
病毒:你搞我一劑,我就搞返你一鑊

引用:
原帖由 忙着發財 於 2021-10-25 10:57 AM 發表
香港學佢就真係死得人多
如果香港接種率真係超過七成,港府係會改行與病毒共存,到時香港就真係玩完!所以無接種疫苗既人,救返香港一命!

引用:
原帖由 湊熱鬧的人02 於 2021-10-25 10:41 AM 發表

已打兩針科興
跟病毒的你死我活的戰鬥, 得兩條路揀, 一係束手等死, 一係同佢不斷互相弒殺
你唔打疫苗,唔作出對抗,有機會逃過一劫!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]