• 瀏覽: 32,503
  • 回覆: 172
+4
引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-25 08:55 AM 發表

所以令疫苗效力大減
見人類製造疫苗消滅病毒,病毒當然要復仇啦,人類不是大晒!

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-25 08:57 AM 發表

見人類製造疫苗消滅病毒,病毒當然要復仇啦,人類不是大晒!
死多d人類,大自然回復正常

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-25 08:59 AM 發表

死多d人類,大自然回復正常
打左疫苗,即係同病毒作對,死晒呢批人係好事!

與美肺共存等於同美畜一齊落地獄呀屌!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-10-25 07:54 AM 發表
清 0 理念當然好,  但不切實際啊.
只有中國有完整生產鏈可以自給自足還可以供應他國,有人口體量撐起經濟內循環,政府與民眾上下一心應對尾國肺炎。

自從有疫苗之後 呢隻病毒已不可怕 是中國自尋煩惱 累埋香港

感染率 - 重病率 - 治癒率 - 死亡率
最好要統計一下

與病毒共存

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-10-24 08:47 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫情持續,變種病毒肆虐已近半年。隨着疫苗接種率上升,部分國家開始轉向「與病毒共存」,逐步解封。然而這樣的做法

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210913/514171456221876224673982.jpeg/o-w5FttuxPF-KAmdg0kiLZazwRbGj9oetSIJ2rUiCdo?v=w1280r16_9
第一個「與病毒共存」的國家是的英國,它失敗了,英國將再次關閉該國。

本身身體好就算感染都好多人冇事!最好笑電視話染左病左會好辛苦,乜嘢病會染左吾辛苦架!以家最大鑊系全世界打左針染病毒嘅人多左!咁病毒就應該對疫苗以經進行變種,再多幾年病毒就只會對有打針嘅人進行攻擊!反以冇打針嘅人可能因為身內冇疫苗以免比入侵!
如果咁就真系無話可說!真係陰謀論中所講嘅全比界一班最有錢最精英計劃緊進行人類大清洗計劃!呵呵呵

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-10-24 09:37 PM 發表
地球唔係人類嘅,病毒都有生存嘅權利。
首先, 病毒唔係生命體, 你要比到生命佢先講佢既生存權利

「與病毒共存」不可行。

引用:
原帖由 危機 於 2021-10-25 09:11 AM 發表
自從有疫苗之後 呢隻病毒已不可怕 是中國自尋煩惱 累埋香港
中國自尋什麼煩惱??? 累埋香港???

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-25 03:19 AM 發表
與病毒共存,就是要5%人口犧牲
全球七十億人,要死三億五千萬
七十九億要死七十億呀!

"李家坡也是沒有辦法,縱深小,經濟支柱單一,實行中國的隔離政策,是撐不下去的,所以只能選擇與病毒共舞,誰不知道清零最好,不是誰都有中國共產黨和中國人的素質,以及中國雙循環的經濟身量"

呢一段講得公道
每個國家根據自己嘅條件制定政策
別人最好嘅未必等於你最好嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]