• 瀏覽: 6,796
  • 回覆: 67
新冠疫情未除,本港依然謹守「清零」策略,令解除社交距離措施及通關的日子遙遙無期。政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹

呢個許樹昌,一方面又話「與病毒共存」概念不切實際,另一方面,亦認為絕對清零不是長遠策略。
即公又贏,字又贏。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211024/bkn-20211024093417332-1024_00822_001.html

所以話,香港班磚家真係好垃圾,自家疫苗十世都未搞掂。

亂咁入呀屎利行,結果仲要貼錢送俾人

睇到陰角新加坡與病毒共存之後確診死人個案爆到九彩,就知道與病毒共存唔work啦

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-10-24 08:33 PM 發表
睇到陰角新加坡與病毒共存之後確診死人個案爆到九彩,就知道與病毒共存唔work啦
新加坡是感染率高,而死亡率低。

香港人究竟做錯咩?咁多垃圾專家!

袁美國勇呢排唔見左既?

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-10-24 08:33 PM 發表
咁繼續封關,斷絕一切來往係正確做法

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-10-24 08:35 PM 發表
香港人究竟做錯咩?咁多垃圾專家!
因為有一大班忠誠x物

引用:
原帖由 sniperkill 於 2021-10-24 09:01 PM 發表

咁繼續封關,斷絕一切來往係正確做法
斷絕奉行與病毒共存國家地區嘅來往,同大陸一齊為疫症清零努力

引用:
原帖由 imad 於 2021-10-24 08:36 PM 發表
袁美國勇呢排唔見左既?
化身~跌打佬~去咗禮賓府~慰問四眼婆~...

引用:
原帖由 sniperkill 於 2021-10-24 09:02 PM 發表

因為有一大班忠誠x物
所以一國一制好啲!

好在仲有4成香港人無打炸彈毒針,
否則就中港共計,改為推行與病毒共存,咁就死得人多

當專家的身邊人死吓一個,死吓又一個,到時會收返清0論了

英國政府示範緊啦

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-10-24 08:28 PM 發表
新冠疫情未除,本港依然謹守「清零」策略,令解除社交距離措施及通關的日子遙遙無期。政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211024/photo/bkn-20211024093417332-1024_00822_001_01b.jpg?20211024182226

呢個許樹昌,一方面又話「與病毒共存」概念不切實際,另一方面 ...
一方面又話「與病毒共存」概念不切實際 《—為政治正確而講

另一方面,亦認為絕對清零不是長遠策略《—以現實情況同常識而講

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]