• 瀏覽: 4,529
  • 回覆: 98
政府宣布,11月1日起,除獲豁免人士外,所有政府員工和市民必須使用「安心出行」流動應用程式掃描場所二維碼,才可進入政府大樓和辦公處所。

如果沒有智能裝置:
0- 即係...叫人唔好去公廁,三急自行解決?
1- 即係...無得去 "政府醫院",即係叫人 改去 "私家醫院"?
2- 即係...無得去 "政府門診",即係叫人 改去 "私人診所"?
3- 即係...唔見咗身體證,無得去 "差館" 報失, 即係叫人 唔好出門?
4- 即係...見到罪惡犯法,唔好去 "差館" 報案, 寄信比警局都得.
5- 即係...唔好去"政府街市",叫人改去 百x,惠x.....等?
6- 即係...老師唔係叫家長去學校,以後,老師少了對學生警告之一的方法.. "我要見你家長"
7- 即係...叫人唔好換新 "智能身分證",因為你無智能裝置
8- 即係...叫人唔好去上去ICAC, 如要舉報,自己想下,查下有冇其它方法。
9- ......
10- ......
11- .........

新聞來源連結:
https://www.news.gov.hk/chi/2021/10/20211021/20211021_175112_876.html?type=ticker

無錢買電話,點L算?

有咩點算,
不如問下外國行掃碼入場既點解無問題。

公共交通工具 都要啦。

黃人記住唔好用政府野呀

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 07:42 PM 發表
無錢買電話,點L算?
人可以無錢,但唔可以無電話! 你都係用電話先上到香討出到呢個 post.

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:10 PM 發表

人可以無錢,但唔可以無電話! 你都係用電話先上到香討出到呢個 post.
入到政府總部,電話就消失,咁點算?

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:21 PM 發表

入到政府總部,電話就消失,咁點算?
咁擺低五千蚊罰款囉。

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:23 PM 發表

咁擺低五千蚊罰款囉。
政府出錢比我買部電話,就上到安心出行

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 07:42 PM 發表
無錢買電話,點L算?
財爺剛派咗5000 消費卷喎。 無籍口無錢買電話。

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 07:39 PM 發表
政府宣布,11月1日起,除獲豁免人士外,所有政府員工和市民必須使用「安心出行」流動應用程式掃描場所二維碼,才可進入政府大樓和辦公處所。

http://www.news.gov.hk/chi/2021/10/20211021/20211021_175112_876/images/20211021181332622.jpg

如果沒有智能裝置:
0- 即係...叫人唔好去公廁,三急自行解決?
1 ...
無智能裝置咪死L咗去囉!

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:24 PM 發表

財爺剛派咗5000 消費卷喎。 無籍口無錢買電話。
用晒,政府盡快每人派一部三星手機,咁就可以掃安心出行

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:23 PM 發表

政府出錢比我買部電話,就上到安心出行
剛剛派咗5千蚊消費卷比你啦。

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:26 PM 發表

剛剛派咗5千蚊消費卷比你啦。
派手機啦,我要三星s21

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:25 PM 發表

用晒,政府盡快每人派一部三星手機,咁就可以掃安心出行
派咗錢比你啦,你用晒無人幫到你, 就算再派部手機比你,你都係會繼續揾籍口反對,你呢 D 社會廢物, 唔配進入政府場所! 收皮啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]