• 瀏覽: 4,567
  • 回覆: 98
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-10-24 11:20 PM 發表
全港每個公共地方都要用
都係之前說的情況

如果沒有 智能裝置 的 ,如何協助?

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-25 12:05 AM 發表

問題係....沒有  能力 購買或使用 智能裝置 的 如何協助他們
每人送電話及月費,每街頭巷尾都要裝安心出行

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-10-24 11:24 PM 發表

搶電話果位痴線佬都著左草 驚乜野?
邊一單,
可否提供 "出處" 或 "關鍵字眼"

我上網查看

引用:
原帖由 萬家捉羊羊 於 2021-10-25 12:17 AM 發表

每人送電話及月費,每街頭巷尾都要裝安心出行
要保安看守

又一九唔搭八

呢啲膠貼真係日日給予大家無限歡樂

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 07:42 PM 發表
無錢買電話,點L算?
一睇你出 po咁快,就知道是靚電話了!😊

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 11:41 PM 發表

在講 沒智能裝置 的人,

又關 外國人,中國人,自由呀,民主呀,內政呀,病毒呀
什麼🤔關係?
外國掃碼無人有問題,
只有你們有永遠有問題,
有什麼關係?
就是你們是垃圾。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-24 11:38 PM 發表

1. 疫情到而家,你用咗幾多錢買口罩? 最貴嗰陣時一盒口罩貴過一部智能手機。 而且智能裝置買一部可以用好耐,口罩你要一路買落去,而家都見唔到終點。

2. 唔明唔緊要。 黃狗至叻詐傻扮懵

3. 只要能裝安心出行,幾百蚊嘅二手機已經可以, 上網plan都唔需要,因為安心出行並不需要連接網絡。 新機nokia 六百幾蚊都有。
1)一共用咗50元
疫情最早時1月2020年,去完布吉島,在機場買 200珠 3個(布料)用到而家,
再加上有政府的鋼芯口罩。3年只有50元(當然唔係用水清潔的成本啦)

2)唔明就係唔明,唔駛扮的。還有 什麼顏色的狗,都至叻詐傻扮懵,不一定是黃狗。

3)可能我比較八卦,我見好多人都沒有 智能裝置,
包括 我樓下一個露宿者,在庇護工場的一些個別學員,老人院的個別長者,個別的一個外地勞工
(我強調是 "個別"人事,但為什麼我們要當他們是另類?)
幾百元對好多是少數,但不能將這個定論為全市民適用吧

好正常

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-25 12:03 AM 發表

無Google map,無Google search,無Google mail,無Google youtube,無Google play,同個盲佬無分別,死左佢啦,垃圾華為
純粹個人意見,
可以嘗試一下 不一定用 Google 的 SYSTEN
用下 Ios,HarmonyOS,
使用 Mobile operation system  系統架構,不一定與 應用程式有直接關係。
即 google map 不一定在 android 上使用的等於 :PC 不一定用 window, 可嘗試一下 MacSO,Linux (unix), 又或基於 Linux 之Chrome OS

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-10-25 12:05 AM 發表

你識266366,而家識上網都好叻喇,因為竟然唔知舉報貪污係唔使親身,唔需要用安心出行
對呀。。

所以 我打的是如下,文字

- 即係...叫人唔好去上去ICAC, 如要舉報,自己想下,查下有冇其它方法。
我返而唔清楚你想說什麼

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-10-25 12:05 AM 發表

唔怪得你會列10+問題囉
什麼10+問題,
唔係好明。

我是打了9項(行)
(由 0 - 8,9-11 沒有文字,只用....)
其中5行,我用的是 "?"
其它4行,我沒有用 "?"的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]