• 瀏覽: 4,566
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-10-24 10:46 PM 發表
8- 即係...叫人唔好去上去ICAC, 如要舉報,自己想下,查下有冇其它方法。

淨係呢點, 就知你係新移民. 咁簡單都唔知. 

大陸乞衣都用QR Code.  
新移民 也好,香港出生也好,好多人都唔知啦

細仔個時只知 打 266366 或 親身舉報
資料絕對保密

引用:
原帖由 注冊技工 於 2021-10-24 10:46 PM 發表
離晒大普,曱甴邊有錢買電話呢?你話點算好,班曱甴不如死咗去算囉。
沒錢買電話又不是罪,唔駛做曱甴呀

有D人,真係無錢
有D人好有錢,但沒電話

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 11:24 PM 發表

1)坐公共交通工具要戴口罩 同 智能裝置 之 成本相差也一段距離,之後維護成本亦是有的.
2)  班黃狗話窮人冇錢買口罩點算?(我唔係好明白
3)而家是說 沒有 智能裝置。(根據香港法例,只是要指明帶口罩,但沒有指明其功能,材料等級,即不一是外科口罩,N95,Pm2.5 之類,用塊布料加條繩都可以, 而且早期,因口罩價格,及沒貨,有部分人都要這樣做)
1. 疫情到而家,你用咗幾多錢買口罩? 最貴嗰陣時一盒口罩貴過一部智能手機。 而且智能裝置買一部可以用好耐,口罩你要一路買落去,而家都見唔到終點。

2. 唔明唔緊要。 黃狗至叻詐傻扮懵

3. 只要能裝安心出行,幾百蚊嘅二手機已經可以, 上網plan都唔需要,因為安心出行並不需要連接網絡。 新機nokia 六百幾蚊都有。

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-24 10:47 PM 發表

人地外國人打針檢測追蹤掃碼都冇咩問題,
係你班人問題多多仲覺得自己好醒咩都唔想做,
香港人覺得講幾句「民主自由人權」病毒就百毒不侵,
同中國人為內政不報病毒唔會擴散一樣係弱智垃圾。
在講 沒智能裝置 的人,

又關 外國人,中國人,自由呀,民主呀,內政呀,病毒呀
什麼🤔關係?

引用:
原帖由 公園強勁的鞋抽 於 2021-10-24 10:48 PM 發表
咁十二歲要開台帶電話了
如果負擔得起,我個人覺得又沒所謂,
我個仔6歲 (小一)果時,
我就要他天天帶電話返學,他的班主任,不准他帶,又要見家長,又要沒收
最後去到校長處,才說學生是可以帶手機,只是學校不承擔物件丟失而已

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 10:57 PM 發表

google都用唔到,死L左佢啦
你吾要,自己買機

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-10-24 10:48 PM 發表
我去過其他政府大樓,量完體溫,我想安心出行,保安就話去到邊層就嘟果個,如果萬一我上左樓不誠實無嘟,其實都無人知,會否也是漏洞。
早年前左右,我去郵局,果時有郵局人員在門口人手測量體溫,當我入到門口,除下帽子,放便他測量體溫時,
他直接示意我入去,沒有測量

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-10-24 10:50 PM 發表

只派華為
同意 華為 p50 pro 加上 鴻蒙系統

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 10:57 PM 發表

google都用唔到,死L左佢啦
用5到 google 的 OS ,沒什麼問題
還有鴻蒙,又可以安裝 <黑蘋果> , 不過要裝舊version 比較穩定

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-25 12:02 AM 發表

用5到 google 的 OS ,沒什麼問題
還有鴻蒙,又可以安裝 <黑蘋果> , 不過要裝舊version 比較穩定
無Google map,無Google search,無Google mail,無Google youtube,無Google play,同個盲佬無分別,死左佢啦,垃圾華為

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 11:33 PM 發表

新移民 也好,香港出生也好,好多人都唔知啦

細仔個時只知 打 266366 或 親身舉報
資料絕對保密
你識266366,而家識上網都好叻喇,因為竟然唔知舉報貪污係唔使親身,唔需要用安心出行

引用:
原帖由 萬家捉羊羊 於 2021-10-24 10:57 PM 發表
應該一出門就要安心出行
問題係....沒有  能力 購買或使用 智能裝置 的 如何協助他們

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 11:27 PM 發表

2科都不合格

問一下,點解這樣問?
唔怪得你會列10+問題囉

黃人,香港垃圾,唔係坐監,就過度活躍,垃圾

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 11:02 PM 發表

香港人只用三星,所有派三星手機最好,平靚正

香港人不是支x畜,佢地用蘋果用華為
支x畜 是不是說 x那x

支那 是 以前 外國 稱呼 東方(中土) 的 名稱
唔時為何,中日戰爭 後,就變質了

正題,之前我有用三星,不過之後改用了 LG + 華為 + iphone

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]