• 瀏覽: 4,600
  • 回覆: 98
咁十二歲要開台帶電話了

我去過其他政府大樓,量完體溫,我想安心出行,保安就話去到邊層就嘟果個,如果萬一我上左樓不誠實無嘟,其實都無人知,會否也是漏洞。

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:25 PM 發表

用晒,政府盡快每人派一部三星手機,咁就可以掃安心出行
只派華為

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:24 PM 發表

財爺剛派咗5000 消費卷喎。 無籍口無錢買電話。
財爺剛派咗5000 是 "消費卷"
而且是在提出強行便用安心出行後。

應該再派5000,
不過要叫 購買智能裝置費卷
(指定必須可安裝安心出行裝置)

如果政府高層,一早有共識,消費卷早要有指定用途(只限買智能裝置)

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-10-24 08:25 PM 發表

無智能裝置咪死L咗去囉!
無智能裝置 點解要死咗去,好多人都無啦

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-10-24 10:50 PM 發表

只派華為
google都用唔到,死L左佢啦

應該一出門就要安心出行

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:25 PM 發表

用晒,政府盡快每人派一部三星手機,咁就可以掃安心出行
最好派購買智能裝置消費卷
各有各所好。。政府品味,不感認同
(P.S..三星不大喜歡,比較鐘意 華為P系列)

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 09:01 PM 發表

依家我就係無手機,得部PC,咁點X樣?
真係好多人真沒手機。

亦見好多人都用緊老人機。

有D人的手機系統太舊,不支援下裝

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-10-24 09:43 PM 發表
依加去飲早茶都見八九十歲長老都用安心出行
落單用2圍碼
抓數都用電子支付
反而果啲黃黑柒菇轆狗叫唔會用
甴甴真係柒出個味來
好多人,係用電子支付,安心出行。

但公平D 講,還有一部分人沒有的。

黃黑柒菇轆 又同 沒有智能裝置,又有什麼關係

全港每個公共地方都要用

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-24 10:40 PM 發表
而家坐公公交通工具要戴口罩, 又唔見班黃狗話窮人冇錢買口罩點算?
1)坐公共交通工具要戴口罩 同 智能裝置 之 成本相差也一段距離,之後維護成本亦是有的.
2)  班黃狗話窮人冇錢買口罩點算?(我唔係好明白
3)而家是說 沒有 智能裝置。(根據香港法例,只是要指明帶口罩,但沒有指明其功能,材料等級,即不一是外科口罩,N95,Pm2.5 之類,用塊布料加條繩都可以, 而且早期,因口罩價格,及沒貨,有部分人都要這樣做)

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:21 PM 發表

入到政府總部,電話就消失,咁點算?
搶電話果位痴線佬都著左草 驚乜野?

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-10-24 10:42 PM 發表

你既中文閱讀理解係數學老師教?
2科都不合格

問一下,點解這樣問?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]