• 瀏覽: 4,588
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 07:39 PM 發表
政府宣布,11月1日起,除獲豁免人士外,所有政府員工和市民必須使用「安心出行」流動應用程式掃描場所二維碼,才可進入政府大樓和辦公處所。

http://www.news.gov.hk/chi/2021/10/20211021/20211021_175112_876/images/20211021181332622.jpg

如果沒有智能裝置:
0- 即係...叫人唔好去公廁,三急自行解決?
1 ...
政府宣布,下月1日起,除獲豁免人士外,所有政府員工和市民必須使用「安心出行」流動應用程式掃描場所二維碼,才可進入政府大樓和辦公處所。

公園公廁應該冇問題

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:30 PM 發表

派咗錢比你啦,你用晒無人幫到你, 就算再派部手機比你,你都係會繼續揾籍口反對,你呢 D 社會廢物, 唔配進入政府場所! 收皮啦!
依家我就係無手機,得部PC,咁點X樣?

依加去飲早茶都見八九十歲長老都用安心出行
落單用2圍碼
抓數都用電子支付
反而果啲黃黑柒菇轆狗叫唔會用
甴甴真係柒出個味來

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-24 07:50 PM 發表
有咩點算,
不如問下外國行掃碼入場既點解無問題。
好提議呀,所有進入香港人事,必須使用 "安心出行" 入境。
並不能行駛 "外交豁免權","中國軍政人事豁免權",等一切豁免,
偷渡入境人事可以加多一條罪名
又可以更有效追蹤輸入個案的

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-10-24 08:02 PM 發表
公共交通工具 都要啦。
交通工具要安心出行?

引用:
原帖由 paulchen 於 2021-10-24 08:04 PM 發表
黃人記住唔好用政府野呀
黃人同智能裝置,進入政府大樓,安心出行,有什麼關係?

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:10 PM 發表

人可以無錢,但唔可以無電話! 你都係用電話先上到香討出到呢個 post.
有人有電話,有D人係沒有,

有電話上網出POST 就等於 可進入及使用政府醫院,部門等?
沒有電話 就等於 不能 進入及使用政府醫院,部門等?

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:21 PM 發表

入到政府總部,電話就消失,咁點算?
請教一下,
我未入過去政府總部,
是大樓內沒有電話信號?
OR
要保安人員暫收電話,或要關機?

而家坐公共交通工具要戴口罩, 又唔見班黃狗話窮人冇錢買口罩點算?

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-24 08:23 PM 發表

咁擺低五千蚊罰款囉。
如果有上網裝置還好, 可以過數,
如果再去郵局,庫動交,交完後,又再罰則5000.。
(如果有再有5000,正常都用買個電話)
(不過好似7仔可以交罰款)

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 07:39 PM 發表
政府宣布,11月1日起,除獲豁免人士外,所有政府員工和市民必須使用「安心出行」流動應用程式掃描場所二維碼,才可進入政府大樓和辦公處所。

http://www.news.gov.hk/chi/2021/10/20211021/20211021_175112_876/images/20211021181332622.jpg

如果沒有智能裝置:
0- 即係...叫人唔好去公廁,三急自行解決?
1 ...
你既中文閱讀理解係數學老師教?

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-10-24 08:23 PM 發表

政府出錢比我買部電話,就上到安心出行
都係呀,不過政府出錢買智能裝置,唔知又要搞幾多年?

8- 即係...叫人唔好去上去ICAC, 如要舉報,自己想下,查下有冇其它方法。

淨係呢點, 就知你係新移民. 咁簡單都唔知. 

大陸乞衣都用QR Code.  

離晒大普,曱甴邊有錢買電話呢?你話點算好,班曱甴不如死咗去算囉。

引用:
原帖由 toyueng 於 2021-10-24 10:18 PM 發表

好提議呀,所有進入香港人事,必須使用 "安心出行" 入境。
並不能行駛 "外交豁免權","中國軍政人事豁免權",等一切豁免,
偷渡入境人事可以加多一條罪名
又可以更有效追蹤輸入個案的
人地外國人打針檢測追蹤掃碼都冇咩問題,
係你班人問題多多仲覺得自己好醒咩都唔想做,
香港人覺得講幾句「民主自由人權」病毒就百毒不侵,
同中國人為內政不報病毒唔會擴散一樣係弱智垃圾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]