• 瀏覽: 9,105
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
+4
管理者看來不知窮人的苦困🤮
以為個個人都係酒池肉林的生活

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-10-24 05:12 PM 發表

$500 係咪你比?
政府上年派1萬,今年派工5千,鴨記是但都買到部唔錯既3星,點會話冇得用。
咁多商場有free wifi 唔好話update唔到。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-10-24 05:53 PM 發表

你個$5000 就可以點用都得

人哋就一定要攞$500 買電話
實則得$4500

為何你有$5000
人哋只得$4500
身分證都要比錢,你係咪唔攞

真係要通關就照搬大陸健康碼
大陸健康碼一樣有人冇手機既情況

On9.... 唔用安心出行咪登記身份證囉

唔用安心出行藉口多多,唔肯用嘅政府可以強制每人戴手環。具有追蹤功能,到時必定個個乖乖,特衰政府就係太軟弱,一遇反對就跪,唔堅持公眾利益。

政府廢都爆

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-10-24 05:07 PM 發表

關愛基金送又點話,不過到最後又驚佢地話無錢充電,又話唔夠多功能,又唔夠快,又唔夠時尚
米抄身份證和電話號碼,有乜資料就抄下,入電腦做數據。

窮到咁,仲去旅遊?🤯🤣

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-10-24 05:22 PM 發表
睇醫生要比錢都係歧視窮人, 咁係咪全部政府醫院都要免費醫人?乜都話歧視為反而反
進入場所同用服務 係兩樣嘢

甘爛既籍口都竟然阻到政府施政, 係唔想做定做唔到, 心照啦

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-10-24 06:32 PM 發表

人地本來唔洗買wo係咪你幫佢比先
5000蚊消費券本來都係冇, 咁你有冇去申請???

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-24 05:33 PM 發表
如果呢鑊嘢3耳權又鳩縮, 呢個政府的施政真係含得撚橡皮糖, 香港唔撚使跟全世界通關.  
呢條廢拉
阿爺快d換撚走埋佢啦

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-10-24 06:56 PM 發表
唔用安心出行藉口多多,唔肯用嘅政府可以強制每人戴手環。具有追蹤功能,到時必定個個乖乖,特衰政府就係太軟弱,一遇反對就跪,唔堅持公眾利益。
係戴就戴孟晚舟果隻腳鐐

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-24 04:51 PM 發表
政府又有新防疫措施「玩殘」升斗市民!近日港府公布新規定,由11月1日起,進入政府大樓及辦公室必須使用「安心出行」,範圍涵

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211024/photo/bkn-20211024115056335-1024_00822_001_01b.jpg?20211024162803

雖然香討中嘅藍營人士多數支持個個都用安心出行
但 ...
人人送部平果就唔係奇視

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]