• 瀏覽: 10,287
  • 回覆: 77
+3
引用:
專家稱若疫情持續惡化聖誕或要「封城」
唔明

又話同病毒共存,多人感染就叫做「惡化」,就封城?

唔係話唔再封城咩?

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-10-24 02:31 PM 發表
歐洲多國的新冠疫情大幅反彈,其中英國過去一周新增逾30萬宗確診。有專家呼籲加強防疫,否則聖誕期間可能再「封城」。

英國當局周六指,單日新增逾四萬人染病,累計逾870萬宗確診。而過去七日新增超過33萬宗,比之前一周急升一成五,是七月中旬以來最高。

有政府專家指,確診數目及死亡率之高令人難以接受;又稱在家工作及戴口罩很重要,呼籲民眾做好各項加強防疫工作,否則疫情持續惡化的話,聖誕可能要「封 ...
嗰時又指責武漢封城太遲,宜家咪全世界冇口罩趴趴走,西人雙標

曱甴免疫

民主國家咁勁

移民黃族中招,陰國紳士會唔會優先編配醫院床位畀佢哋?

one week 300000 🤯,到依家仲有咁既數字, 真係西方極樂世界

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-10-24 07:21 PM 發表
移民黃族中招,陰國紳士會唔會優先編配醫院床位畀佢哋?
自己鬼佬都要在家等死啦

😉

白皮豬狗 真係 自作孽 不可活

唔係與病毒共存咩

30萬唔係好多。與毒同行,毒在人在,毒亡人亡。

一到冬天加上爆升確診,小心班黃人又走返來

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-10-24 04:49 PM 發表

唔明

又話同病毒共存,多人感染就叫做「惡化」,就封城?
要與病毒共存,只好封城,否則只剩病毒,人死晒。

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-10-24 02:31 PM 發表
歐洲多國的新冠疫情大幅反彈,其中英國過去一周新增逾30萬宗確診。有專家呼籲加強防疫,否則聖誕期間可能再「封城」。

英國當局周六指,單日新增逾四萬人染病,累計逾870萬宗確診。而過去七日新增超過33萬宗,比之前一周急升一成五,是七月中旬以來最高。

有政府專家指,確診數目及死亡率之高令人難以接受;又稱在家工作及戴口罩很重要,呼籲民眾做好各項加強防疫工作,否則疫情持續惡化的話,聖誕可能要「封 ...
應該不少!

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30233263&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

報應!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]