• 瀏覽: 5,245
  • 回覆: 91
  • 追帖: 2
+6
好L好笑 住在香港 唔可以著「香港」兩個字既衫,唔可以叫加油
乜野邏輯?好心下年就唔好參加呢D「Xiang gang」盛事啦

===========================================================

參加十公里賽事的蘇先生在衣服上印上「香港」二字,他稱報到時被警員帶走,並交給工作人員處理,大會早前發聲明呼籲跑手尊重大會規則,強調運動不應加入政治,蘇先生被工作人員要求更換衣服才可以比賽。

蘇先生:「沒有甚麼感受,衣服上有『香港』也不可以。(理由和安排你覺得合理嗎?)我想這個不到我評論,大家都明白。大會說如果我比賽期間穿回這件衣服,便後果自負。」

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=454279&fbclid=IwAR04c2sIEySKbvqDdRbFwncjMiMOtLQNgJka1g7aHbfYPdUi-qhbmkducpM

下年跑渣馬係咪要宣誓,
簽確認書承諾擁護基本法,
再考埋國安法考試先得?

唔洗咁多事
直接取消佢資格
同時以後永久禁止參賽
一招搞掂

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-24 12:50 PM 發表
好L好笑 住在香港 唔係著「香港」兩個字既衫,唔俾叫加油
乜野邏輯?下年就唔好參加呢D「Xiang gang」盛事啦

===========================================================

參加十公里賽事的蘇先生在衣服上印上「香港」二字,他稱報到時被警員帶走,並交給工作人員處理,大會早前發聲 ...
七頭終歸跪低

提示: 違規內容已被屏蔽
個蘇生睇佢答問題果下已證明佢係有心搞事

引用:
原帖由 allen89 於 2021-10-24 12:50 PM 發表
好L好笑 住在香港 唔可以著「香港」兩個字既衫,唔可以叫加油
乜野邏輯?好心下年就唔好參加呢D「Xiang gang」盛事啦

參加十公里賽事的蘇先生在衣服上印上「香港」二字,他稱報到時被警員帶走,並交給工作人員處理,大會 ...
換上「中國香港」、「中國香港加油」就政治正確ok了!

以後兩個字都禁,
好,最緊要好玩... 

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-10-24 01:06 PM 發表

換上「中國香港」、「中國香港加油」就政治正確ok了!
我都想咁講,同時字體要端正
唔可以有任何取巧

引用:

參加十公里賽事的蘇先生在衣服上印上「香港」二字,他稱報到時被警員帶走,並交給工作人員處理,大會 ...
曱甴係冇發言權,終生被奪政治權利

紋身嗰個好笑
要黐到成腳膠布摭住

附件

246273991_1122786584921989_7384722003364231831_n.jpg(180.49 KB)

246786605_1122786641588650_6923262968493268258_n.jpg(123.18 KB)

引用:

老董搞嗰隻『飛龍』, 包含「香港」字型, 依家仲用唔用得呀?

引用:

手足太無骨氣,人地要佢換衫就換

拉Q哂班畜生吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]